Φωτιά στο Αιγάλεω: Προφυλακίστηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στην περιφερειακή


Φωτιά στο Αιγάλεω: Προφυλακίστηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στην περιφερειακή


Διαφ.


Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη για εμπρησμούς στην περιφερειακή Αιγάλεω.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στο Αιγάλεω: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στον Τούρκο εμπρηστή

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται για εμπρησμό ,καθώς και για τα πλημμελήματα της κλοπής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Συνελήφθη επ αυτοφώρω

Σύμφωνα με τον ALPHA, στις έρευνες για την υπόθεση συμμετέχει η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική και η Ασφάλεια. Ο άνδρας συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να βάλει φωτιά και στην κατοχή του βρέθηκε αναπτήρας, σπίρτα και ένα σφουγγάρι που είχε χρησιμοποιήσει ως προσάναμμα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως ο άνδρας είχε ζητήσει άσυλο δηλώνοντας γκιουλενιστής. Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο άτομο είχε προβεί και σε ύποπτες ενέργειας γύρω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη σύλληψη του εμπρηστή:

«Συνελήφθη 26 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Ο προαναφερθείς κρατείται και θα οδηγηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».Σύμφωνα με τον ALPHA, στις έρευνες για την υπόθεση συμμετέχει η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική και η Ασφάλεια. Ο άνδρας συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να βάλει φωτιά και στην κατοχή του βρέθηκε αναπτήρας, σπίρτα και ένα σφουγγάρι που είχε χρησιμοποιήσει ως προσάναμμα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως ο άνδρας είχε ζητήσει άσυλο δηλώνοντας γκιουλενιστής. Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο άτομο είχε προβεί και σε ύποπτες ενέργειας γύρω από την ισραηλινή πρεσβεία. Στο μεταξύ ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε χθες (28/05) ότι η υπόθεση εμπρησμού στον Ασπρόπυργο και η σύλληψη του Τούρκου υπηκόου, «εγείρει πολλά ερωτήματα».


Πηγή