Πέθανε ο Πανταζής Χρονόπουλος


Πέθανε ο Πανταζής Χρονόπουλος


Διαφ.


Πέθανε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος σε ηλικία 77 ετών. Ο Πανταζής όπως τον αποκαλούσαν όλοι με το μικρό του όνομα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Δείτε επίσης: Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο πρώτος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Θόδωρος Καρατζάς

Ποιος ήταν ο Πανταζής Χρονόπουλος

Ο Πανταζής Χρονόπουλος γεννήθηκε στη Ζαχάρω της Ηλείας το 1947. Ήταν απόστρατος αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας που διετέλεσε επίσημα δήμαρχος στο Δήμο Ζαχάρως από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2010 όταν τέθηκε σε αργία με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Παρά ταύτα διεκδίκησε ξανά τη δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και εξελέγη δήμαρχος με 56%, χωρίς όμως τυπικά να μπορεί να ασκήσει τα καθήκονά του, όντας σε αργία.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη ξανά δήμαρχος Ζαχάρως για τέταρτη θητεία, κερδίζοντας μάλιστα από τον πρώτο γύρο, παρά τις διάφορες δικαστικές εμπλοκές του και το γεγονός ότι τυπικά βρισκόταν σε αργία. Ως εκ τούτου, άσκησε για περιορισμένο χρονικό διάστημα τα καθήκοντά του, καθώς η παράταξή του υποχρεώθηκε να ορίσει νέο δήμαρχο, με απόφαση που έλαβε τον Νοέμβριο 2014.

Θάνατος Πανταζή Χρονόπουλου

Η Αστυνομία, ο Γιαννόπουλος και τα “Σόδομα”

Ήταν απόφοιτος της Σχολής Αστυνομίας Πόλεων. Υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες, ανάμεσα στις οποίες και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων, όπου ήταν φρουρός στην προσωπική ασφάλεια του Ευάγγελου Γιαννόπουλου.

Υπήρξε από τους ιδρυτές του συνδικαλιστικού κινήματος των Σωμάτων Ασφαλείας και από αυτούς που εδραίωσαν το ΠΑΣΟΚ στον χώρο αυτό.

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 ο Πανταζής Χρονόπουλος υπήρξε ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στην Αθήνα. Σε ένα από αυτά, το “Σόδομα”, σύχναζε και ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Τον Ιανουάριο του 1994, η κεντροδεξιά εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” κατήγγειλε τον Γιαννόπουλο, γιατί ένα μήνα νωρίτερα (Δεκέμβριος 1993) ως Υπουργός Εργασίας επιδότησε με 150 εκατομμύρια δραχμές τα “Σόδομα”, με χρήματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.


Πηγή