Πανελλήνιες 2024: Αυτά είναι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (photo)


Πανελλήνιες 2024: Αυτά είναι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (photo)


Διαφ.


Στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία εξετάζονται σήμερα, Παρασκευή (31/5), οι υποψήφιοι μαθητές των Γενικών Λυκείων ΓΕΛ, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πανελλαδικές 2024: Mαθητής έγινε viral γιατί πήγε και έδωσε εξετάσεις με έναν τεράστιο σταυρό στο λαιμό (video)

Το μάθημα της «Έκθεσης» είναι μάθημα που ανήκει στα Γενικής Παιδείας, συνεπώς όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης, εξετάζονται σε αυτό.

Δείτε παρακάτω τα θέματα που «έπεσαν» στην Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία:

Θέματα έκθεσης τις πανελλαδικές
Θέματα έκθεσης τις πανελλαδικές
Θέματα έκθεσης τις πανελλαδικές
Θέματα έκθεσης τις πανελλαδικές
Θέματα έκθεσης τις πανελλαδικές

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ της χώρας θα εξεταστούν την Τρίτη 4 Ιουνίου στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ακολουθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων μεταξύ 18 και 28 Ιουνίου.

Φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι συνολικά διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καθοριστικό ρόλο για την εισαγωγή των υποψηφίων, αναμένεται να παίξει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). σε σύνολο 450 Τμημάτων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παραμένει σταθερή στα 411 από αυτά, αυξήθηκε στα 18 και μειώθηκε στα 21.

Τα αποτελέσματα των γραπτών και των βάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και τέλη Ιουλίου για τα ΓΕΛ.


Πηγή