«Ποδαρικό» Ιουνίου με 40αρια: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν «κόκκινο» – Πότε επιστρέφει η αφρικανική σκόνη (video)


«Ποδαρικό» Ιουνίου με 40αρια: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν «κόκκινο» – Πότε επιστρέφει η αφρικανική σκόνη (video)


Διαφ.


Καιρός: «Ποδαρικό» με το πρώτο κύμα καύσωνα θα κάνει ο Ιούνιος το Σαββατοκύριακο (1-2/6), με το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές να δείχνει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν για τις θερμές αέριες μάζες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας, με το θερμόμετρο να δείχνει από πολύ νωρίς «κόκκινο» φέτος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, ο υδράργυρος ανεβαίνει σταδιακά και θα φτάσει στις μέγιστες τιμές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. «Το Σάββατο ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία με μέγιστες τιμές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά το Σάββατο τους 32-34 βαθμούς Κελσίου και την Κυριακή: 33-35 βαθμούς Κελσίου».

Δείτε επίσης: Πάει για 50 βαθμούς η θερμοκρασία – Έρχεται ασύλληπτος καύσωνας το καλοκαίρι – Τι δείχνουν οι χάρτες για Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο

Μάλιστα, το φαινόμενο θα κορυφωθεί από τη νέα εβδομάδα, με τον υδράργυρο να φτάνει τη Δευτέρα (3/6) τους 34-36 βαθμούς Κελσίου και την ερχόμενη Τρίτη (4/6) τους 35-37 βαθμούς Κελσίου». «Η ζέστη θα διαρκέσει την Τετάρτη και Πέμπτη παρότι θα υπάρξει υποχώρηση από τα Βορειοδυτικά» καταλήγει ο μετεωρολόγος.

Tσατραφύλλιας: Ποιες περιοχές θα δουν 40άρια

Ο Γιώργος Tσατραφύλλιας από την πλευρά του έκανε γνωστό πως οι περιοχές που φλερτάρουν με πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι οι εξής:

  • Λάρισα
  • Τρίκαλα
  • Καρδίτσα
  • Φθιώτιδα
  • Βοιωτία
  • Δωδεκάνησα

Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη από το Σάββατο

«Από το Σάββατο η χώρα θα επηρεαστεί από αφρικανική ζέστη η οποία θα κορυφωθεί την Τρίτη 4/6 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 6/6» σημειώνει.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει το Σάββατο τους 31 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή τους 33 βαθμούς Κελσίου, την Δευτέρα τους 36 βαθμούς Κελσίου, την Τρίτη τους 37-38 βαθμούς Κελσίου», αναφέρει ευχόμενος «Καλά μπάνια».


Πηγή