«Σφυροκόπημα» καύσωνα στη χώρα: «Έβρασαν» με 39°C Γκάζι και Πατήσια – Ποια περιοχή της Αττικής χτύπησε 40άρι, πού είδαμε 6°C


«Σφυροκόπημα» καύσωνα στη χώρα: «Έβρασαν» με 39°C Γκάζι και Πατήσια – Ποια περιοχή της Αττικής χτύπησε 40άρι, πού είδαμε 6°C


Διαφ.


Πρώτο κύμα καύσωνα στη χώρα για το 2024 και οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πάνω και από τα προβλεπόμενα, ενώ πρόκειται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Το θερμόμετρο σήμερα ξεπέρασε τους 39 βαθμούς Κελσίου στην Ελευσίνα, τη Θήβα και τα Ψαχνά Ευβοίας. Στους Αγίους Θεοδώρους το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς, ενώ σε Ασπρόπυργο, Άμφισσα και Σπάρτη τους 38,6 βαθμούς Κελσίου. Στο κέντρο της Αθήνας, δε, η θερμοκρασία έφτασε τους 38,4 βαθμούς Κελσίου.

Άλλωστε σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων, ο υδράργυρος θα «σκαρφάλωνε» στα ύψη ακόμα και στους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ αύριο, Τετάρτη αναμένεται κατά τόπους να φτάσει ακόμα και τους 40.

Παράλληλα, η παρουσία της αφρικανικής σκόνης που έκανε και σήμερα αισθητή την παρουσία της κυρίως στα νότια, δυσχεραίνει την κατάσταση.

Ωστόσο, από την Πέμπτη αναμένεται να αρχίζει σταδιακά να πέφτει η θερμοκρασία, δίνοντας μια ανάσα δροσιάς.

Ταυτόχρονα, το meteo, δημοσίευσε και τις ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα, με πρωταθλήτρια τους Ασπράγγελους Ιωαννίνων με 6,8 βαθμούς!

Θ. Κολυδάς: Αλλού αύρα κι αλλού λάβρα

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε στο X πίνακα των θερμοκρασιών που καταγράφηκαν σε περιοχές της Πελοποννήσου. «Αλλού αύρα (27,9°C) κι αλλού χάβρα (38,2°C)», έγραψε.

Πότε υποχωρεί το κύμα ζέστης

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπουλούλου, τόνισε ότι την Πέμπτη έρχεται βοριάς στο Αιγαίο που θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές. Πάντως τη νέα εβδομάδα περιμένουμε και πάλι άνοδο της θερμοκρασίας με αισθητή ζέστη.


Πηγή