«Φούρνισμα» διαρκείας από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Εβδομάδα κολαστήριο από Δευτέρα…»


«Φούρνισμα» διαρκείας από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Εβδομάδα κολαστήριο από Δευτέρα…»


Διαφ.


Διόλου ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιάννης Καλλιάνος για τον καιρό της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο μετεωρολόγος του Mega μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις προσεχείς μέρες και το… χαλάρωμα της ζέστης, αφού θα πάμε σε βοριάδες και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα.

Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το σφοδρό κύμα καύσωνα που αχνοφαίνεται από Δευτέρα (10/6) και αναμένεται να κρατήσει σχεδόν όλη την εβδομάδα, δείχνοντας πως ίσως έχουμε μπροστά μας ένα τουλάχιστον 5ήμερο «κολαστήριο».

Πάντως αυτές είναι κάποιες πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων από τα προγνωστικά μοντέλα και οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη θα «κλειδώσει» πια από την Παρασκευή (7/6).

Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό των επόμενων ημερών:

«Άναψε φωτιές» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ανυπόφορη ζέστη με τον υδράργυρο στα ύψη

Καιρός: Είναι πλέον αντιληπτό ότι ο Ιούνιος έχει κάνει την πιο καυτή του εμφάνιση με τις ανεπανάληπτα υψηλές του θερμοκρασίες οι οποίες δε γίνεται να μείνουν ασχολίαστες από τους μετεωρολόγους.

Με την ευκαιρία δείτε: Καμία «ανάσα» δροσιάς από τον Τάσο Αρνιακό: «Αφόρητη ζέστη! 39άρια και αφρικανική σκόνη» (video)

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μας πληροφορεί για ακόμα μία φορά τι πρόκειται να συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τη ζέστη να κινείται σε φυσιολογικά πλαίσια για την εποχή.

Οι επισημάνσεις του μετεωρολόγου

Ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, οι οποίες στη συνέχεια θα περιοριστούν.

Στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα, η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 και στο ανατολικό Αιγαίο τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά τη πρόγνωση


Πηγή