Θρίλερ με τον «άγνωστο ΤΖΟ» στον Μαραθώνα: Μαλλιά… extension και βαρίδι δεμένο στο πόδι


Θρίλερ με τον «άγνωστο ΤΖΟ» στον Μαραθώνα: Μαλλιά… extension και βαρίδι δεμένο στο πόδι


Διαφ.


Ο «άγνωστος ΤΖΟ», που βρέθηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή του Σχινιά Μαραθώνα, δεν είναι σεσημασμένος. Το πτώμα του βρέθηκε περίπου 100 μέτρα από την ακτή, με ένα βαρίδι 10 κιλών δεμένο στο αριστερό του πόδι και με μαλλιά… extension.

Ο ιατροδικαστής δεν εντοπίζει εξωτερικά τραύματα ή ίχνη στραγγαλισμού. Προς το παρόν, δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου, αν και ο πιο πιθανός λόγος φαίνεται να είναι ο πνιγμός από εισρόφηση θαλασσινού νερού. Αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε λήψη ουσιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο ή αν υπάρχουν εσωτερικά ιστολογικά ίχνη που να δείχνουν βία ακινητοποίησης.

Θρίλερ με τον «άγνωστο ΤΖΟ» στον Μαραθώνα: Μαλλιά… extension και βαρίδι δεμένο στο πόδι
(ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ/ EUROKINISSI)

Από τα αποτυπώματά του δεν φαίνεται να έχει σημανθεί ποτέ στο παρελθόν, ενώ δείγμα DNA στάλθηκε από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μία προσπάθεια ανεύρεσης των στοιχείων ταυτότητάς του. Στελέχη του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ., έχουν αποκλείσει να πρόκειται για μουσουλμάνο και εκτιμούν ότι πιθανόν είναι Έλληνας ή Ευρωπαίος. Πρόκειται για ανοιχτόχρωμο άνδρα ηλικίας περίπου 40-45 ετών. Στο χέρι του φορούσε κομποσκοίνια. Η έρευνα έχει επεκταθεί και στα δεδομένα της τράπεζας ταυτοτήτων, προκειμένου να γίνει σύγκριση αποτυπωμάτων για την περίπτωση που πρόκειται για Έλληνα.

Σημειώνεται ότι η σορός βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 2 Ιουνίου, σε προχωρημένη σήψη, φορώντας αθλητική φόρμα. Ο θάνατός του εκτιμάται ότι συνέβη περίπου 20 ημέρες πριν. Δεν υπάρχουν δηλώσεις εξαφάνισης ατόμων πριν ή μετά την εκτιμώμενη ημερομηνία θανάτου του.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή άλλα άτομα, να παρέσυραν το θύμα και στη συνέχεια να το έριξαν στο νερό, τοποθετώντας βάρος στο πόδι του. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν ίχνη βίας, άμυνας ή ακινητοποίησης. Εξετάζεται επίσης το σενάριο ο νεκρός να ήταν επιβάτης κάποιου σκάφους και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες να πέταξαν άγνωστοι στη θάλασσα ή να έθεσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Πρωταρχικό σημείο της έρευνας είναι η ταυτοποίηση της σορού και στη συνέχεια ο εντοπισμός ατόμων από το φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον σε μία προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων που σχετίζονται με το θύμα.


Πηγή