Εξαφάνιση παρουσιαστή του BBC στη Σύμη: Καρέ-καρέ η επιχείρηση εντοπισμού του Μάικλ Μόσλεϊ (video)


Εξαφάνιση παρουσιαστή του BBC στη Σύμη: Καρέ-καρέ η επιχείρηση εντοπισμού του Μάικλ Μόσλεϊ (video)


Διαφ.


Συναγερμός έχει σημάνει στη Σύμη για την εξαφάνιση του 67χρονου παρουσιαστή του BBC, Dr Michael Mosley, ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη (5/6).

Για τον εντοπισμό του έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση, στην οποία, σύμφωνα με το Mega, συμμετέχουν drones και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Ο Michael Mosley βρισκόταν σε διακοπές με τη σύζυγό του στη Σύμη. Είχε βγει για πεζοπορία μαζί της και ήταν εκείνη που ειδοποίησε τις Αρχές, καθώς ο άνδρας της δεν επέστρεψε μέχρι τις 19:30 το βράδυ στο κατάλυμά τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Dr. Mosley πιθανότατα έπεσε από μεγάλο ύψος, ενώ περπατούσε στην παραλία του Αγίου Νικολάου, μια περιοχή κατά τμήματα αδιάβατη και επικίνδυνη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «LIVE News», σημειώνει: «Όλο το νησί είναι ανάστατο από χθες το απόγευμα. Έχουν βγει οι υπηρεσίες του νησιού και ψάχνουν τον άνθρωπο.

Οι πληροφορίες λένε ότι επέστρεψε από την παραλία του Αγίου Νικολάου -βέβαια έχει λίγη ζέστη αυτές τις μέρες-, περπάτησε ένα μονοπάτι, που είναι περίπου 15 λεπτά, και έφτασε σε χωριό με εστιατόρια, με ξενοδοχεία, με ταξί, με λεωφορεία.

Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην επιχείρηση αναζήτησης του παρουσιαστή του BBC συμμετέχουν 6 πυροσβέστες και ένα όχημα.

Υποστήριξη στην επιχείρηση παρέχει η ομάδα «ΙΚΑΡΟΣ» από τη Ρόδο, η οποία χρησιμοποιεί drone για την κάλυψη μεγάλων περιοχών και την αεροφωτογράφηση, παρέχοντας πληροφορίες και βίντεο για τον εντοπισμό του αγνοουμένου. Παράλληλα, συνδράμει και η Ελληνική Αστυνομία που συντονίζει την επιχείρηση.

Η εθελοντική ομάδα του δήμου Σύμης παρέχει, επίσης, βοήθεια, συμβάλλοντας με την τοπική γνώση και την εμπειρία της στην περιοχή.

Ποιος είναι ο Dr Michael Mosley

Ο Dr Mosley βρίσκεται πίσω από πολλές εκπομπές και ντοκιμαντέρ στο BBC και έχει γράψει βιβλία για τη διατροφή και την υγεία.

Είναι αυτός που εφηύρε τη δίαιτα 5:2, που είναι αρκετά διαδεδομένη στη Βρετανία, μία δίαιτα στα πρότυπα της διαλειμματικής νηστείας. Ήταν τακτικός συνεργάτης στη «ναυαρχίδα» της πρωινής ζώνης του «ITV» με τίτλο «This Morning» και σε άλλες εκπομπές του BBC.

Γράφει, επίσης, μια στήλη για την «Daily Mail» και έχει κάνει πολλά τηλεοπτικά προγράμματα σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση.


Πηγή