«Ανάσα δροσιάς» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: Έτσι πρόκειται να κινηθούν τα μελτέμια με τον υδράργυρο να παραμένει στα ύψη


«Ανάσα δροσιάς» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: Έτσι πρόκειται να κινηθούν τα μελτέμια με τον υδράργυρο να παραμένει στα ύψη


Διαφ.


Καιρός σήμερα: Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, αρκετά υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα, χωρίς να λείπουν οι τοπικές βροχές και μπόρες που κάνουν ξανά την εμφάνιση τους. Τα μελτέμια κάνουν την παρουσία τους αισθητή.

Με την ευκαιρία δείτε: Καιρός σήμερα 7/6: Ασταθές το τοπίο – Μια ανάσα από το πρώτο κύμα καύσωνα, έρχονται 44 βαθμοί (video)

Σήμερα, Παρασκευή, η μέρα ξεκινάει με συννεφιές στα ανατολικά και ηπειρωτικά με κάποιες τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Με ηλιοφάνεια τα υπόλοιπα διαμερίσματα μέχρι το μεσημέρι καθώς μετά θα παρουσιαστούν καιρικές αστάθειες με ανέμους να πνέουν βόρειοι στα 5-6 μποφόρ

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια, με ένα πέρασαμα από αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι γενικά δε θα προβληματίσουν, με ασθενείς και μέτριες εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Υπολογίζουμε 2 με 4 βαθμούς πιο κάτω σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένουμε καιρικές αστάθειες και είναι πιθανό στα βόρεια του νομού να έχουμε ένα πέρασμα από μπόρες. Οι άνεμοι δε θα προβληματίσουν και ο υδράργυρος θα φτάσει κοντά στους 32 με 34 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση


Πηγή