Φωτιά βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα μετά από σοβαρές ζημιές – Αυτές είναι οι τρέχουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Φωτιά βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα μετά από σοβαρές ζημιές – Αυτές είναι οι τρέχουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Διαφ.


Πολύ μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα κοντά στον Ισθμό στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου το βράδυ της Παρασκευής (7/6), κόβοντας παντελώς την κυκλοφορία και οδηγώντας σε ταλαιπωρία μεγάλη πολλούς ταξιδιώτες.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από το ιδιαίτερα υψηλό θερμικό φορτίο ήταν μεγάλες, ιδιαίτερα στη γέφυρα, η οποία αποφασίστηκε να κατεδαφιστεί. Η εν λόγω απόφαση προέκυψε ύστερα από επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στο σημείο, Νίκου Ταχιάου, μαζί με μηχανικούς του υπουργείου, οι οποίοι και διενήργησαν έλεγχο στατικότητας στη γέφυρα, με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιουχων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατεδάφισης ενώ η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο στο σημείο, απομακρύνθηκαν επιτυχώς.

Υπενθυμίζεται πως το βυτιοφόρο εξετράπη της πορείας του και ντελαπάρισε, ενώ στη συνέχεια ξέσπασε και φωτιά. Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έχει εγκαύματα, φέρει όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ δεν υπάρχει άλλος τραυματίας. Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Έτσι διεξάγεται πια η κυκλοφορία

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (8/6), αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπών. Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι η παλαιά Εθνική Οδός.


Πηγή