Μέση Ανατολή: Διασώθηκαν τέσσερις όμηροι από ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα


Μέση Ανατολή: Διασώθηκαν τέσσερις όμηροι από ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα


Διαφ.


Τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην κεντρική λωρίδα της Γάζας, νωρίτερα σήμερα (8/6), όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός (IDF).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Times of Israel, οι όμηροι που διασώθηκαν ονομάζονται Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov και Shlomi Ziv.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στη Γάζα: Οι ΗΠΑ και άλλες 16 χώρες στηρίζουν την πρόταση Μπάιντεν για εκεχειρία

Όλοι τους ήταν θύματα της Χαμάς στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που παρακολουθούσαν το φεστιβάλ Supernova κοντά στη νότια κοινότητα Reim.

Οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε δύο τοποθεσίες της Χαμάς στο Νουσεϊράτ της κεντρικής Γάζας.

Στην πρώτη διεσώθη ο Argamani, ενώ οι Meir Jan, Kozlov και Ziv βρίσκονταν στη δεύτερη τοποθεσία.

Οι διασωθέντες όμηροι είναι όλοι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις.

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Tel Hashomer για περαιτέρω αξιολόγηση

Εν μέσω της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή κατά των τοποθεσιών της Χαμάς και για την υποστήριξη των χερσαίων στρατευμάτων. Οι υγειονομικές αρχές της Χαμάς ανέφεραν «μεγάλο αριθμό» θυμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

« Σήμερα το πρωί (Σάββατο), σε μια κοινή επιχείρηση των IDF, της ISA και της Ισραηλινής Αστυνομίας (Yamam) στο Νουσέιρατ, απεγκλωβίστηκαν τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι. Οι Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) και Shlomi Ziv (40), απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ «Nova» στις 7 Οκτωβρίου. Οι όμηροι διασώθηκαν από τις δυνάμεις των IDF, της ISA και της Yamam από δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην καρδιά του Νουσέιρατ. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο “Sheba” για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν τους ομήρους στο σπίτι τους».


Πηγή