Αποκαλυπτικό βίντεο: Ο παρουσιαστής του BBC φεύγει από το Πεδί και κατευθύνεται μόνος του προς το βουνό


Αποκαλυπτικό βίντεο: Ο παρουσιαστής του BBC φεύγει από το Πεδί και κατευθύνεται μόνος του προς το βουνό


Διαφ.


Σε πραγματικό θρίλερ έχει εξελιχθεί η εξαφάνιση του 67χρονου παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος εξεφανίστηκε πριν από τέσσερις ημέρες στη Σύμη.

Στο νησί έφτασε η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά του, προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα για την εξέλιξη των ερευνών, τη στιγμή που τα σενάρια για το τι πραγματικά συνέβη φουντώνουν και τα βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα δε δίνουν αισιοόδοξα σημάδια…

Νέο βίντεο δείχνει έναν άνδρα που εκτιμάται ότι είναι ο Μόσλεϊ στο νησί. Τα πλάνα δείχνουν τον Μόσλεϊ να περπατά με μια ομπρέλα δίπλα στη μαρίνα του χωριού Πέδι την Τετάρτη, ημέρα της εξαφάνισής του και να κατευθύνεται προς το βουνό.

Είναι μία από τις τελευταίες καταγραφές του Μόσλεϊ σε κάμερα κλειστού κυκλώματος πριν φύγει από το χωριό και εξαφανιστεί.

Το βίντεο χρονικά τοποθετείται λίγο αφότου ο Μόσλεϊ είχε εντοπιστεί να περπατά στην πόλη έχοντας ήδη περάσει το επικίνδυνο μονοπάτι και κρατώντας μια ομπρέλα περίπου 30 λεπτά μετά την ώρα εξαφάνισής του.

Η φωτογραφία «δένει» με τη μαρτυρία κατοίκου ο οποίος δήλωσε πως είδε τον Βρετανό παρουσιαστή να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου.

Η εν λόγω μαρτυρία θέλει τον 67χρονο να έφτασε με ασφάλεια στο Πέδι και από εκεί να προσπάθησε να κατευθυνθεί με λεωφορείο προς τον Γυαλό όπου βρίσκεται το σπίτι που μένουν με τη γυναίκα του. Ειδικότερα, ο κάτοικος, που έδωσε και κατάθεση στις Αρχές, υποστήριξε ότι είδε τον 67χρονο να περιμένει στη στάση του λεωφορείου, στο Πέδι, στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μαζί με τις Αρχές, στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν εθελοντές αλλά και δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν μεταβεί στο νησί των Δωδεκανήσων για να καλύψουν το ρεπορτάζ.

Παράλληλα, όπως ανέφερε χθες το Λιμενικό Σώμα της Σύμης, πέντε περιπολικά σκάφη – μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί – γνώριζαν για το περιστατικό και αναζητούσαν τον παρουσιαστή.

«Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», δήλωσε το λιμενικό.

Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται το μεσημέρι της Παρασκευής από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών.

Στις έρευνες συνδράμει και ένα ελικόπτερο που εστάλη από την Αθήνα, drone που ψάχνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και ένας αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας» – Τι λέει η σύζυγός του

Ο Michael Mosley και η σύζυγός του Clare Bailey Mosley είναι υπέρμαχοι της υγιεινής ζωής
Στη δήλωσή της, η Δρ Bailey Mosley είπε: «Έχουν περάσει τρεις μέρες από τότε που ο Michael έφυγε από την παραλία για να πάει μια βόλτα. Οι μεγαλύτερες και πιο αφόρητες μέρες για μένα και τα παιδιά μου.
«Η έρευνα συνεχίζεται και η οικογένειά μας είναι τόσο απίστευτα ευγνώμων στους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και το βρετανικό προξενείο που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν στην εύρεση του Michael.
«Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δρ Bailey Mosley έψαχνε το νησί με τη βοήθεια φίλων. Στη Σύμη έχουν φτάσει και τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού για να βοηθήσουν στην έρευνα.

Τι λέει ο δήμαρχος της Σύμη

Ο δήμαρχος της Σύμης, μίλησε στην καμερα του Mega και προσπάθησε να εξηγήσει τη πορεία των ερευνών που μέχρι στιγμής φάινονται άκαρπες.

«Είναι στενάχωρο αυτό που βιώνουμε στο νησί, δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιες στιγμές ποτέ. Τα ερωτήματα είναι γιατί έφυγε μόνος του από την παρέα του, γιατί δεν κρατούσε κινητό μαζί του, γιατί δεν σταμάτησε κάπου, γιατί δεν πήρε ένα καραβάκι. Επέλεξε να κάνει όλη αυτήν τη διαδρομή».

«Είναι αυτοκτονία, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις από εδώ και να πας στον Γιαλό. Δεν έχει δέντρα, δεν έχει σκιά. Αλίμονο αν επέλεξε να κατέβει στον Γιαλό από αυτήν τη διαδρομή. Ούτε κτηνοτρόφος, ούτε κυνηγός την κάνει αυτήν τη διαδρομή. Είναι ένα βουνό, δεν είναι δρόμος. Δεν υπάρχει λογική για να επιλέξεις αυτή την διαδρομή για να κατέβεις στον Γιαλό», συμπληρώνει, επισημαίνοντας:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη αυτή η περιοχή που επιχειρούν οι Αρχές εδώ. Έχει αφόρητη ζέστη».


Πηγή