Ευρωεκλογές 2024: Οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στις κάλπες – Ποιοι ψήφισαν και τι δηλώσεις έκαναν (video)


Ευρωεκλογές 2024: Οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στις κάλπες – Ποιοι ψήφισαν και τι δηλώσεις έκαναν (video)


Διαφ.


Η εκλογική διαδικασία των Ευρωεκλογών 2024 εξελίσσεται κανονικά όσο περνά η ώρα. Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι απεύθυναν έκκληση στους ψηφοφόρους να τους δώσουν δύναμη και να προσέλθουν στις κάλπες με υπευθυνότητα.

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδουλάκη, έδωσαν το παρόν στα εκλογικά κέντρα και οι αρχηγοί των μικρότερων πολιτικών κομμάτων, όπως και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με την ευκαιρία, δείτε: Ευρωεκλογές 2024: Η πρώτη εκτίμηση για την νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου – Σημαντική η ανταπόκριση στην επιστολική ψήφο στην Ελλάδα

Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί ψήφισαν και τι δηλώσεις έκαναν

Στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής ψήφισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Οι πολίτες μας έδωσαν τεράστια δύναμη. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, ακόμα και τώρα την ώρα της κάλπης. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, αυτή την πολύ σημαντική μέρα, πάμε να κάνουμε τη δύναμη και την αγάπη που μας δώσατε, ζωή στην ευρωβουλή. Πάμε με χαμόγελο, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Να μετατρέψουμε την αγάπη σε δύναμη» υπογράμμισε αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Λίγο μετά τις 9:30 ψήφισε στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα ταξιδέψει στην Αθήνα όπου και θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024.

Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ο κ. Βελόπουλος δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αναμέτρηση. Σε αυτές τις εκλογές παλεύουν δύο πόλοι. Αυτός του πολέμου και της πείνας και αυτός της ειρήνης. Αν θέλουν κάποιοι στην Ευρώπη πόλεμο, ο λαός πρέπει να απαντήσει. Αν μας εμπιστευτούν, δεν θα τους προδώσουμε ποτέ. Για την Ελλάδα, για τους Έλληνες».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές στο 404ο εκλογικό τμήμα του δήμου Νέας Ιωνίας.

«Σήμερα πάμε όλοι και όλες για να ψηφίσουμε όλοι για να κοντύνουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για να ψηλώσουμε το μπόι του λαού μας και των αγώνων του με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στο μπόι των ονείρων. Στο μπόι τω ανθρώπων» επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Στο Μοσχοχώρι Πιερίας ψήφισε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός για τις Ευρωεκλογές.

Λίγο αργότερα προχώρησε στις εξής δηλώσεις: «Οι εκλογές είναι η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Θέλουμε και ζητούμε από το λαό να βοηθήσει την ευγενική προσπάθειά μας και να ψηφίσει την Νίκη. Η Νίκη αγωνίζεται και θα αγωνιστεί με σθένος και συνέπεια να πατάξει το τέρας της κομματοκρατορίας ποθυ μολύνει τον τόπο μας. Να επανέλθει στην Ελλάδα η γνήσια δημοκρατία και να απαλλαγούμε από τα δεσμά της νέας τάξης που μολύνουν την πατρίδα μας και την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, Ανδρέας Λοβέρδος, ψήφισε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στο 133ο δημοτικό σχολείο Αθήνας στην Κυψέλη.

«Είναι προβληματικός ο αριθμός της συμμετοχής των πολιτών που ήρθαν να ψηφίσουν. Σήμερα ο Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να στείλει μήνυμα σε όσα κόμματα τους έχουν απογοητεύσει. Είμαστε Έλληνες στην ενωμένη Ευρώπη. Πάμε εκεί ως Εθνική Ελλάδας και εμείς θα παλέψουμε από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο οι Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές να είναι ενωμένοι» επεσήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Στην Καλαμάτα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Δίνουμε φωνή στο δίκιο μας. Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την Ευρώπη της λιτότητας και του πολέμου, με την ακροδεξιά που θέλει να επιβάλει την ατζέντα της», ανέφερε αρχικά στους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν για να ψηφίσει και πρόσθεσε: «Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να συμβάλει στην αρχή του τέλους της κυβέρνησης της δεξιάς, να βάλουμε φραγμό στην άνοδο της ακροδεξιάς να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες».

Στην Ιωνίδειο σχολή, στον Πειραιά, ψήφισε ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος», Πέτρος Κόκκαλης.

«Επιλέγουμε την εκπροσώπησή μας στην ευρωπαϊκή δημοκρατία, σε μια δύσκολη 5ετία που έρχεται μπροστά μας. Εύχομαι να εκλεγούν άνθρωποι που έχουν επάρκεια και ανιδιοτέλεια, για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την Ευρώπη και για την πατρίδα» ανέφερε σε δηλώσεις του.

Στο Παλαιό Φάληρο ψήφισε στις 11 το πρωί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ24 [pipeline] ανατρεπτική οικολογική Αριστερά, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε σύντομη δήλωσή του μετά την ψηφοφορία ανάφερε:

«Όσο δεν ψηφίζεις, σε κυβερνούν πιο αδυσώπητα. Γι’ αυτό ψήφισε.

Σε μια Ελλάδα που ερημοποιείται και μια Ευρώπη που παραπαίει, παρακμάζει, καταρρέει ηθικά και γεωστρατηγικά, ψηφίζουμε πανευρωπαϊκά.

Ψηφίζουμε ΜέΡΑ25 εδώ στην Ελλάδα γιατί η χώρα μας ήταν το πιο σαθρό διαμέρισμα αυτής της τοξικής πολυκατοικίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γι’ αυτό άρχισε να καταρρέει ο ελληνικός λαός πρώτος

Σήμερα είναι μια ευκαιρία να αντισταθείς στα αποτελέσματα αυτής της κατάρρευσης τα οποία όπως βλέπουμε πια είναι μόνιμα. Όχι μέχρι το 2060 αλλά μέχρι το 2.600…

Και ταυτόχρονα με τους συντρόφους μας στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία δίνουμε τον αγώνα για να πάψει αυτή η σταδιακή καθίζηση της Ευρώπης σε ένα βούρκο πολέμων, ανέχειας, λιτότητας».

Στο 21ο Γενικό Λύκειο Αθηνών άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο ΚΠΙΣΝ για εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και κρίσιμες. Εύχομαι να έχουμε υψηλή συμμετοχή. Η ψήφος είναι πιο δυνατή φωνή των πολιτών» επεσήμανε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Πηγή