Ευρωεκλογές 2024: Αδιανόητο περιστατικό στο Ναύπλιο – Έδιωξαν το δικαστικό αντιπρόσωπο κι έκλεισε το εκλογικό κέντρο


Ευρωεκλογές 2024: Αδιανόητο περιστατικό στο Ναύπλιο – Έδιωξαν το δικαστικό αντιπρόσωπο κι έκλεισε το εκλογικό κέντρο


Διαφ.


Ένα τρομερό περιστατικό έλαβε τόπο στο Ναύπλιο και, συγκεκριμένα, στο εκλογικό τμήμα Λευκακίων στο Δήμο Ναυπλιέων το πρωί της Κυριακής (9/6), σε κάτι που ασφαλώς δε συνηθίζουμε να συναντάμε, στο πλαίσιο των φετινών Ευρωεκλογών.

Όπως αναφέρεται στο argolikeseidhseis.gr, δικαστικός αντιπρόσωπος δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία και με την παρέμβαση του Εφόρου, την παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού και με την συνδρομή της αστυνομίας απομακρύνθηκε.

Το εκλογικό τμήμα παρέμεινε κλειστό μέχρι την αντικατάσταση του, με ένα άλλο περιστατικό να τραβά τα βλέμματα στη Λάρισα.

Ευρωεκλογές 2024: Οριστική εκτίμηση στο 45% για την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες – «Σπάει» το απόλυτο ρεκόρ η αποχή

Ο «πυρετός» των Ευρωεκλογών απασχολεί σήμερα (9/6) την χώρα μας και ολόκληρη την Ευρώπη, με το διακύβευμά τους να επισημαίνεται από τους πολιτικούς αρχηγούς, αν και προς το παρόν δε μοιάζει να υπάρχει ακόμη μεγάλη ανταπόκριση.

Η αποχή ήταν από πολύ νωρίς το πιο σοβαρό θέμα συζήτησης για τις εκλογές αυτές, με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο, ότι θα μπορούσε να υπάρχει ακόμη και το «6» μπροστά. Το μεγαλύτερο ρεκόρ αποχής σε Ευρωεκλογές κρατά από το 2000 και, μάλλον, το μόλις 52% σε συμμετοχή τότε φαίνεται, ότι θα ξεπεραστεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που ήρθαν στο Athensmagazine.gr, το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να κυμανθεί προς το 45%, κάτι που φυσικά σημαίνει πως λιγότεροι από τους μισούς πολίτες θα ψηφίσουν για την εκπροσώπησή μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο αριθμός αυτός μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλεί, ασφαλώς, τόσο για το ίδιο το γεγονός της αποχής όσο και το τι σχηματισμούς αναδεικνύει από όσους πηγαίνουν, τελικά, να ψηφίσουν.

Η τοποθέτηση των νέων για το ζήτημα της ψήφου

Οι νέοι, η γενιά των Generation Z και των Millennials, καλούνται να ασκήσουν και πάλι το εκλογικό τους δικαίωμα. Φοιτητές, μαθητές ή μερικώς απασχολούμενοι εργαζόμενοι με ανησυχίες και επιδιώξεις απαντούν.

«Θεωρούμε ότι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε γιατί είναι το… δικαίωμα μας». Κάποιοι θα πάνε στην κάλπη και έχουν σκεφτεί ήδη τι θα ψηφίσουν. Το επαγγελματικό τους μέλλον, η οικονομία, η σταθερότητα και η ασφάλεια, όπως λένε, είναι κριτήρια που θα καθορίσουν την ψήφο τους.

«Να ακουστεί η φωνή των νέων και να έρθει κάποια ελπίδα».

«Η ψήφος είναι ένα σοβαρό μέσο που μπορείς να αλλάξεις σιγά σιγά κάποια πράγματα».

Με δεδομένο ότι η συμμετοχή τόσο στις εθνικές όσο και στις προηγούμενες ευρωεκλογές όλο και λιγοστεύει, πολλοί είναι εκείνοι που και σε αυτές τις εκλογές έχουν αποφασίσει ότι θα απέχουν. Ανάμεσά τους πολλοί νέοι. Είτε έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα μακριά, είτε δε θεωρούν, όπως λένε, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

«Για τις βουλευτικές μπορεί να άλλαζε κάτι με την ψήφο μου, για τις ευρωεκλογές όχι».

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα ψηφίσω και δε νομίζω ότι θα αλλάξει τίποτα».

Πολλοί είναι και οι νέοι που δε θα προσέλθουν στην κάλπη γιατί εργάζονται ήδη σε νησιά ή άλλους τουριστικούς προορισμούς.


Πηγή