Ευρωεκλογές 2024: Νέα πτώση για Νέα Δημοκρατία που δεν πιάνει το 30% – Μικρότερα ποσοστά για ΣΥΡΙΖΑ, «μάχη» εδρών για ΚΚΕ-Ελληνική Λύση, ολονύχτιο «θρίλερ» για Λατινοπούλου


Ευρωεκλογές 2024: Νέα πτώση για Νέα Δημοκρατία που δεν πιάνει το 30% – Μικρότερα ποσοστά για ΣΥΡΙΖΑ, «μάχη» εδρών για ΚΚΕ-Ελληνική Λύση, ολονύχτιο «θρίλερ» για Λατινοπούλου


Διαφ.


Η «μάχη» των Ευρωεκλογών συνεχίζεται, με την Νέα Δημοκρατία τελικά να μη δείχνει καν να φτάνει στο 30%, σύμφωνα με το 100% από την πρόβλεψη του exit poll, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην νέα εκτίμηση, σε σύγκριση με την αρχική. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να είναι ανεβασμένο, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση παλεύουν για την 4η θέση και η Αφροδίτη Λατινοπούλου θα περιμένει έως το τέλος της βραδιάς για να μάθει, αν μπαίνει στην Ευρωβουλή.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από την τελική αυτή πρόβλεψη, η Νέα Δημοκρατία μένει τελικά εκτός στόχων, με το exit poll να τη βγάζουν στο 27-31%, με μειωμένες τις πιθανότητες να μην καταγράψει ποσοστά ίσο ή άνω του 30%. Εκτός στόχων μένει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 13.8-17.2% στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη είναι το ΠΑΣΟΚ με 11.5-14.5%, ποσοστό βελτιωμένο σε σύγκριση με το 80% του exit poll. Σε αντιστοιχία, το κυβερνητικό κόμμα αποκτά επτά έδρες και τα δύο βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης παίρνουν από τέσσερις και τρεις αντίστοιχα.

Η «μάχη» των μικρότερων και ποιοι μένουν εκτός – Μεγάλη «μάχη» όλη την νύχτα για την Φωνή Λογικής

Πιο πίσω, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση παλεύουν για την 4η θέση με 8.4-10.8% στο exit poll μαζί, παίρνοντας 2-3 έδρες. Η Νίκη μένει σταθερά σε καλά ποσοστά με 3.3-5.3% και κερδίζοντας μία έδρα, η Πλεύση Ελευθερίας επίσης κερδίζει μία έδρα με 2.6-4.6%, ενώ μεγάλο αναμένεται να είναι το «θρίλερ» για την Αφροδίτη Λατινοπούλου και την Φωνή Λογικής, με το exit poll να τη βγάζει στο 2.2-3.6%.

Από την άλλη, εκτός Ευρωβουλής μένει, όπως όλα δείχνουν, το ΜέΡΑ25 με 1.5-2.9%, κάτι που ισχύει και για τους Πατριώτες με 0.9%-2.3%. Πιο πίσω τους βρίσκονται η Νέα Αριστερά, οι Δημοκράτες, ο Κόσμος και οι υπόλοιποι.


Πηγή