Εντόπισε το πρόβλημα ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο νόμος για την ισότητα στον γάμο μας κόστισε, μας το κρατάγανε»


Εντόπισε το πρόβλημα ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο νόμος για την ισότητα στον γάμο μας κόστισε, μας το κρατάγανε»


Διαφ.


Στο νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε για την ισότητα στον γάμο απέδωσε την κάθοδο της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστά στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τι σας κόστισε κύριε Γεωργιάδη και δεν μπήκε το τρία μπροστά;», ρωτήθηκε στον αέρα του Action 24 ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 για τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα.

«Διάφορα πράγματα μας έχουν κοστίσει. Νομίζω ότι ο νόμος για την ισότητα στον γάμο σίγουρα μας κόστισε, δεν υπάρχει αμφιβολία. Μας το κρατάγανε πολλοί ψηφοφόροι. Και μας το κρατάγανε είτε με αποχή, μη πηγαίνοντας να ψηφίσουν, που είναι η καλύτερη εκδοχή, γιατί δε μετακινήθηκαν, αλλά πολλοί ψήφισαν και δεξιότερα της ΝΔ, μην κοροϊδευόμαστε. Ο πέραν της ΝΔ δεξιά χώρος είναι ο μεγαλύτερος που ήταν ποτέ», τόνισε.

Σε ερώτηση αν ήταν λάθος το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια απάντησε: «Το λάθος στην πολιτική είναι πιο διευρυμένη έννοια. Αν με ρωτάτε: Εφόσον ο πρωθυπουργός πίστευε ότι υπηρετεί κάποιες αξίες, έπρεπε να το κάνει; Αν το πιστεύεις αυτό στην πολιτική, πρέπει να το κάνεις ασχέτως πολιτικού κόστους. Αν με ρωτάτε: ωφέλησε ή έβλαψε προεκλογικά; Προφανώς έβλαψε».


Πηγή