Ετοιμάζει ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης – Σε αναβρασμό οι βουλευτές μετά την ψυχρολουσία στις ευρωεκλογές


Ετοιμάζει ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης – Σε αναβρασμό οι βουλευτές μετά την ψυχρολουσία στις ευρωεκλογές


Διαφ.


Τις επόμενες κινήσεις του μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών σχεδιάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ίδιο να πραγματοποιεί συσκέψεις, ραντεβού με κορυφαίους υπουργούς ενώ δέχεται και εισηγήσεις για διορθωτικές κινήσεις όχι μόνο στο κυβερνητικό σχήμα αλλά και σε παρεμβάσεις που πρέπει να λάβουν χώρα και να αλλάξουν την εικόνα της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, τα σενάρια ανασχηματισμού πληθαίνουν, αλλά όπως είναι γνωστό, ο χρόνος καθώς και τα πρόσωπα αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού και αυτό δεν αλλάζει. Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν τον ανασχηματισμό για την Τετάρτη καθώς την Παρασκευή θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και το ιδανικό θα ήταν να γίνει αυτό με μια νέα σύνθεση. Οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης μοιάζουν μονόδρομος και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ακύρωσε το σημερινό του ταξίδι στην Ιορδανία, όπου θα έδινε το παρών στη Διεθνή Διάσκεψη για την ανθρωπιστική βοήθεια προς στη Γάζα και τελικά την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης πυροδοτεί τη σεναριολογία.

Συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτέςστο Μαξίμου

Σήμερα το πρωί (10:00) θα συναντηθεί με τους νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές της ΝΔ στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ακριβώς δυο 24ωρα μετά τις ευρωεκλογές αποφάσισε να παραχωρήσει μια συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και εκεί αναμένεται να καθορίσει το πλαίσιο για το επόμενο διάστημα με έμφαση στην αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων, κάτι το οποίο είναι το ζητούμενο όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αναλύσει όλα τα ποιοτικά στοιχεία των εκλογικών αποτελεσμάτων και σύμφωνα με όσα λένε υψηλόβαθμα γαλάζια κομματικά στελέχη η ΝΔ δεν έχασε από μόνο μια μερίδα των ψηφοφόρων αλλά και από το κέντρο και από τα δεξιά της. «Στόχος μας είναι να πείσουμε ότι εννοούμε όσα λέμε αλλά και ότι θα επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες πριν από ένα χρόνο στις εθνικές εκλογές οι πολίτες μας έδωσαν το 41% που τόσο υποτιμάται από την αντιπολίτευση», τόνιζε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος.

Εκτός από τον ανασχηματισμό, αυτό που τονίζουν επίσης συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι σήμερα στόχος είναι να δοθεί το σήμα επανεκκίνησης τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ όσο και στους πολίτες που δικαίως έχουν προσδοκίες και απαιτήσεις από την κυβέρνηση. Να γίνουν δηλαδή οι εκλογές αυτές αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027 με την κυβέρνηση να έχει μπροστά της τρία χρόνια να αξιοποιήσει και να προσπαθήσει να επιλύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα της καθημερινότητας. Ξέρουν ότι σε 3 χρόνια που είναι οι εθνικές εκλογές μπορούν να γίνουν τα πάντα και γι αυτό θα πρέπει να λάβουν όλοι τα μηνύματα της κάλπης της 9ης Ιουνίου και να λείψουν οι αστοχίες.


Πηγή