Κρήτη: Μπαράζ σεισμών στο Αρκαλοχώρι – «Θυμηθήκαμε το 2021»


Κρήτη: Μπαράζ σεισμών στο Αρκαλοχώρι – «Θυμηθήκαμε το 2021»


Διαφ.


Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου στο Αρκαλοχώρι, του δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο Ηράκλειο της Κρήτης, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια «άσχημες» μνήμες από τον σεισμό του 2021.

Η πρώτη σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 09:00 και συγκεκριμένα στις 08:57.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Δεν θα γλιτώσουμε τον μεγάλο σεισμό: Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξηγεί ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο (video)

Ήταν εντάσεως 3,6 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να είναι η περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της περιοχής, με εστιακό βάθος 12,4 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου.

Πρώτη σεισμική δόνηση

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 09:17 και ήταν μεγαλύτερης εντάσεως, 4,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εξίσου ήταν η περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της περιοχής, με εστιακό βάθος 11,8 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου.

Δεύτερη σεισμική δόνηση

Οι δύο σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί σε κατοίκους του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, «Θυμηθήκαμε το 2021», ανέφερε ο δήμαρχος Αρκαλοχωρίου, Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ τόνισε πως δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο που έχουμε για αυτές τις περιπτώσεις και τα σχολεία εκκενώθηκαν με ασφάλεια και πλέον περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις», σημείωσε επίσης ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο σεισμός του 2021 που είχε προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και έναν θάνατο

Το Αρκαλοχώρι είναι ένας τόπος που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τους σεισμούς. Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, στις 09:17, συνέβη σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών με επίκεντρο κοντά στο Αρκαλοχώρι.

Ο σεισμός προκάλεσε υλικές καταστροφές στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε ο ναός του Προφήτη Ηλία.

Ο σεισμός, τότε, ήταν τμήμα σεισμικής ακολουθίας η οποία άρχισε στην περιοχή τέσσερις μήνες πριν από αυτόν τον σεισμό.


Πηγή