«Μετά τα 40αρια θα έχουμε…»: Έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναότουγλου για τον καιρό!


«Μετά τα 40αρια θα έχουμε…»: Έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναότουγλου για τον καιρό!


Διαφ.


Μπορεί ο καύσωνας να μην πρόλαβε να έρθει καλά καλά αλλά ο Σάκης Αρναούτογλου, λίγες ώρες μετά την εκλογή ως ευρωβουλευτής, μας αναλύει τα δεδομένα του καιρού για τις επόμενες μέρες μετά τον καύσωνα. Τι μας περιμένει σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο;

Το πρώτο κύμα καύσωνα είναι πλέον γεγονός. Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει την πρόγνωσή του για το επερχόμενο κύμα ζέστης, καθώς και για την απότομη αλλαγή του καιρού το απόγευμα της Παρασκευής.

Το βέβαιο είναι ότι στα μέσα της εβδομάδας θα αντιμετωπίσουμε έντονη ζέστη, ειδικά την Τετάρτη, οπότε και αναμένονται θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς Κελσίου. Οι συνθήκες καύσωνα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή ο υδράργυρος θα υποχωρήσει ελαφρώς πριν τη μεγάλη πτώση, με το θερμόμετρο να δείχνει 32 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο.

Μία ανάσα δροσιάς από τον τετραήμερο καύσωνα που επιφέρει αλλαγές στα σχολεία και το δημόσιο.

Στο διάγραμμα που παρουσιάζει ο Σάκης Αρναούτογλου απεικονίζονται οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν μέχρι την Τρίτη 18/06, συνοδευόμενες από ορισμένες διευκρινίσεις.

 «Μετά τα 40αρια θα έχουμε...»: Έκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναότουγλου για τον καιρό!

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

1. Την Τρίτη (11-6-2024) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.
β. στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.
γ. στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
δ. στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 37 με 38 βαθμούς και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 39 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή