Συναγερμός στη Γαλλία: Φωτιά στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών – Εκκενώθηκε το κτίριο (video)


Συναγερμός στη Γαλλία: Φωτιά στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών – Εκκενώθηκε το κτίριο (video)


Διαφ.


Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών εκκενώθηκε σήμερα (11/6), λόγω μιας πυρκαγιάς, η οποία ωστόσο τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Νωρίς το απόγευμα σήμανε ο συναγερμός για πυρκαγιά στο μέγαρο και οι επισκέπτες οδηγήθηκαν έξω, πίσω από τα κάγκελα της περιμέτρου. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται καπνός.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του Ανακτόρου, η φωτιά ξεκίνησε από ένα σημείο της στέγης, όπου γίνονταν εργασίες και τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο.

«Μύλος» η Ευρώπη: Συντριπτική νίκη ΕΛΚ, σοβαρή άνοδος ακροδεξιάς, χαστούκι σε Σολτς-Μακρόν – Δείτε πώς ψήφισαν ανά χώρα

Κατά 184 έδρες ενισχυμένο βγήκε το Εθνικό Λαϊκό Κόμμα στις φετινές Ευρωεκλογές, ενώ μάλιστα στη διάρκεια της καταμέτρησης φάνηκε πως θα φτάσει ακόμη και τις 191.

Και πάλι η κεντροδεξιά αναδείχθηκε κυρίαρχος της κάλπης, με τους σοσιαλδημοκράτες να κινούνται στα ίδια επίπεδα με το 2019.

Κερδισμένη ήταν και η ακροδεξιά που κέρδισε 9 έδρες, ενώ οι Φιλελεύθεροι (renew) μπορεί να παρέμειναν τρίτοι, ωστόσο υπέστησαν σοβαρές απώλειες, χάνοντας 22 έδρες σε σχέση με το 2019.

Καταστροφικό ήταν το αποτέλεσμα και για τους Πράσινους, που μπορεί να τα πήγαν καλά στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, ωστόσο χάνουν 17 έδρες από το κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η ΕΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της ως τις 05:00 ώρα Ελλάδος.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, Ευρωεκλογές 2024: Η νίκη της ΝΔ, το «κόκκινο» ποσοστό αποχής και τα αποτελέσματα

Ισχυρή Μελόνι, χαστούκι σε Σολτς, Μακρόν

To δεύτερο και σημαντικότερο στοιχείο των Ευρωεκλογών ήταν το… χαστούκι που δέχτηκαν Όλαφ Σολτς και Εμανουέλ Μακρόν στις δύο από τις 4 μεγάλες δυνάμεις, ενώ και στην Ισπανία ο Σάντσεθ χάνει την κυριαρχία. Στη Γαλλία, η συντριπτική νίκη της Λε Πεν έφερε πρόωρες εκλογές, ενώ υπό πίεση είναι και ο Σολτς μετά την ήττα του στην Γερμανία. Μόνο η Τζόρτζια Μελόνι κατάφερε να ενισχύσει τη θέση της από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.


Πηγή