Είπε τη ζοφερή αλήθεια για τον καύσωνα ο Τάσος Αρνιακός: «Δε θα ησυχάσει μέχρι να χτυπήσει…»


Είπε τη ζοφερή αλήθεια για τον καύσωνα ο Τάσος Αρνιακός: «Δε θα ησυχάσει μέχρι να χτυπήσει…»


Διαφ.


Καιρός: Στα στοιχεία που φέρνει μαζί του ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς στάθηκε ο Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Την ίδια ώρα, θυμίζουμε το έκτακτο δελτίο καιρού για τον καύσωνα: Πού και πότε θα χτυπήσουν μέχρι και 43 βαθμοί τη χώρα.

«Ο πρώτος καύσωνας συνεχίζεται για ακόμη δύο μέρες τουλάχιστον, με 43άρια και αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα. Μέχρι και την Παρασκευή θα κυριαρχήσουν οι νοτιάδες.

Μέχρι και τους 41 βαθμούς θα δούμε στην Αττική, ενώ Κρήτη και Ρόδος θα δουν τις υψηλότερες τιμές του 2ημέρου. Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί από την Παρασκευή πια και σε φυσιολογικά επίπεδα θα δούμε τον υδράργυρο το Σαββατοκύριακο», ανέφερε ο μετεωρολόγος μεταξύ άλλων.

Αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό, στο βίντεο που ακολουθεί:

3ήμερη «παράλυση» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών! Στο ανθρώπινο σώμα θα νιώθουμε…»

Καιρός: Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία σχεδόν 24ωρα σκληρού καύσωνα έχουν μπροστά μας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, που εφιστά την προσοχή στους Έλληνες πολίτες.

Ο μετεωρολόγος επεσήμανε πως συγκεκριμένες περιοχές θα δουν πολύ ακραίες θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες και μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Από σήμερα (11/6) το βράδυ θα νιώσουμε για τα καλά απίστευτη ζέστη, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα με καυτό το τσιμέντο παντού. Ίσως έως και 42 βαθμούς στην Αθήνα από αύριο. Θαλάσσια αύρα δροσίζει λίγο τις νότιες περιοχές της Αττικής, αλλά σε περιοχές όπως η Παλλήνη είδαμε ήδη 40άρια. Ρεκόρ θερμοκρασιακά στην Κρήτη και την Ρόδο θα δούμε 44 βαθμούς Κελσίου. Το απόλυτο ρεκόρ για μήνα Ιούνιο! Σε Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία είναι βέβαια τα 42-43άρια.

Πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά επίπεδα θα έχουμε μόνο από την Παρασκευή σταδιακά και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αρνητικό φυσικά τους ισχυρούς ανέμους από εκεί και πέρα, αφού ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών μετά από τον πολυήμερο καύσωνας θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος.»


Πηγή