Πέθανε η Μαριαλένα Οικονομίδου


Πέθανε η Μαριαλένα Οικονομίδου


Διαφ.


Το θρήνο σκορπά στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου της Μαριαλένας Οικονομίδου, με την ίδια να χάνει τη ζωή της σε ηλικία 67 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης πριν από λίγες ώρες, τη στιγμή που η χώρα μας θρηνεί έναν άλλο σοκαριστικό θάνατο σημαντικής προσωπικότητας.

Η ενημέρωση για το θάνατο της Μαριαλένας Οικονομίδου

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος έγραψε στη δημοσίευση του τα εξής για την κόρη του Γιώργου Οικονομίδη. «Αποχαιρετούμε τη Μαριαλένα Οικονομίδου, την κόρη του Γιώργου Οικονομίδη. Έφυγε πριν λίγη ώρα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με προχωρημένο καρκίνο. Εδώ και τρία χρόνια δεν είχαμε καμία επικοινωνία».

«Λυπάμαι πολύ. Ήταν νέα γυναίκα και ιδιαίτερα δημιουργική. Ετών 67. Το πρωί θα αναρτήσω τη μεγάλη συνέντευξη που μου είχε δώσει το Φεβρουάριο του 2020, απ’ όπου και οι photos της Αγγελική Παπαϊωάννου».

Η ζωή και η πορεία της Μαριαλένας Οικονομίδου

Κόρη του Γιώργου Οικονομίδη και της Λιάνας Βιτσώρη με γιαγιά την Νίτσα Τσαγανέα και παππού τον Χρήστο Τσαγανέα γεννήθηκε το 1957 μέσα σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον. Ο Γιώργος Οικονομίδης υπήρξε ο βασιλιάς του βαριετέ. ήταν πνευματώδης, ετοιμόλογος, ξεφούρνιζε έτσι τα αστεία του, κι όχι πεζά, έμμετρα, λες κι είχε κομπιούτερ στο μυαλό του. Έδωσε πολλά στον πολιτισμό μας και στις επόμενες γενιές του μουσικού θεάτρου και της επιθεώρησης.

Ήταν παντρεμένος με την Λιάνα Βιτσώρη (στιχουργός και ηθοποιός που αποσύρθηκε πολύ νωρίς από το θέατρο – κόρη των ηθοποιών, Νίτσας Τσαγανέα και Γιώργου Βιτσώρη). Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια εκείνης της εποχής, υπήρξε το “Μα εγώ αγαπώ την Λιάνα” που έγραψε ειδικά για εκείνη ο Γιώργος Οικονομίδης.

Η Μαριαλένα ξεκίνησε να γράφει μουσική, ποίηση και στίχους από τα 16 της χρόνια. Σπούδασε θέατρο στη σχολή του Πέλου Κατσέλη στην οποία πέρασε ως εξαιρετικό ταλέντο. Σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου. Έχει γράψει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο. Η Columbia ήταν η δισκογραφική εταιρεία που αγκάλιασε στη πρώτη της δισκογραφική δουλειά και τις επόμενες τρεις, αργότερα συνεργάστηκε με την BMG και την Έβδομη διάσταση. Συνολικά έχει πέντε δισκογραφικές δουλειές. Το 1991 ξεχωρίζει ο δίσκος της “Το φως του φεγγαριού μου” σε στίχους δικούς της και μουσική, παραγωγή και ενορχήστρωση του Στέφανου Κορκολή. Η Μαριαλένα έγραψε τραγούδια, τραγούδησε και συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής όπως η Μαίρη Λίντα, η Γλυκερία, ο Βλάσης Μπονάτσος, ο Χρήστος Κυριαζής κ.α. Για να πει με δικά της λόγια την ιστορία της οικογένειάς της, και αφού δεν μπορούσε να την κάνει τραγούδι, έγραψε το 2020 ένα θεατρικό έργο με τίτλο ΄΄Βρώμικο παιχνίδι΄΄, που ανέβηκε στο θέατρο και τώρα κυκλοφόρησε σε βιβλίο από τις εκδόσεις ΄΄Φίλντισι΄΄. Είναι ένα έργο όπου πρωταγωνιστούν η αγαπημένη της γιαγιά, ο πατέρας της, η μητέρα της αλλά και η ίδια. Τον Ιούλιο του 2023 ύστερα από δική της πρωτοβουλία διοργανώθηκε μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα για τον πατέρα της στο θέατρο Άλσος, σε σκηνοθεσία Μάκη Δελαπόρτα. Πριν από 8 μήνες έφυγε από τη ζωή ο μοναδικός της αδελφός Χρήστος Οικονομίδης.

H Mαριαλένα Οικονομίδου υπήρξε παντρεμένη με τον Ρομπέρτο Καρριέρε. Η μέρα του γάμου τους ήταν από τα γεγονότα που έδωσαν μεγάλη χαρά στο Γιώργο Οικονομίδη, που τότε περνούσε δύσκολες στιγμές με την υγεία του. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, πέρασε στην αιωνιότητα, σε ηλικία μόλις 69 ετών.


Πηγή