«Τσουρουφλίζει» η ζέστη το επόμενο 48ωρο από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Αυτές οι περιοχές θα περάσουν δυσκολότερα…» (video)


«Τσουρουφλίζει» η ζέστη το επόμενο 48ωρο από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: «Αυτές οι περιοχές θα περάσουν δυσκολότερα…» (video)


Διαφ.


Καιρός σήμερα (12/6): Σε εξέλιξη βρίσκεται το ισχυρό θερμό κύμα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η ανατολική και ηπειρωτική χώρα θα βρεθεί στο επίκεντρο του θερμού κύματος, όπως επίσης και το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, προς την περιοχή της Κρήτης σε εσωτερικές περιοχές, δηλαδή σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα και προς τη Ρόδο.

Δείτε επίσης: Ο Τάσος Αρνιακός κάνει όλη την χώρα να «ζεματάει» από τον καύσωνα: «Ένα 24ωρο κολασμένο – Αυτές οι περιοχές θα ψηθούν στη ζέστη»

Σε αυτές τις περιοχές, θα δούμε θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία συνολικά σε όλην τη χώρα κατά μέσο όρο δε θα πέσει κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με κάποια περάσματα από λίγες αραιές συννεφιές που εντοπίζονται αρκετά ψηλα στην ατμόσφαιρα και που ίσως βοηθήσουν να μετριάσουν τα επίπεδα ζέστης, αργά το απόγευμα.

Υπάρχει μεταφορά αφρικανικής σκόνης, με μέτρια ένταση.

Οι άνεμοι στρέφονται σε δυτικούς για τα ανατολικά και ηπειρωτικά διαμερίσματα που θα φτάνουν τοπικά τα 5 με 6 μποφόρ, το απόγευμα.

Στην Αττική, οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές με ηλιοφάνεια και με κατά τόπυς αραιές συννεφιές και αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς και νοτιοδυτικούς που από τη μια θα δροσίσει το εσωτερικό του λεκανοπεδίου, αλλά και ως καταβάτης γτια τα ανατολικά τμήματα.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κατα τόπους αραιές συννεφιές που προς το απόγευμα θα είναι πιο πυκνές.

Αύριο, Πέμπτη (13/6), αναμένεται η κορύφωση της θερμής εισβολής, ειδικά προς τα ανατολικά και νότια τμήματα. Από Παρασκευή, θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση, υπό τον φόβο επίκινδυνων μπουρινιών προς τα Βόρεια της χώρας.


Πηγή