Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμος για τον «ανασχηματισμό» της καθημερινότητας – «Το 41% δεν υπάρχει πια, θα προβώ σε αλλαγές» (video)


Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμος για τον «ανασχηματισμό» της καθημερινότητας – «Το 41% δεν υπάρχει πια, θα προβώ σε αλλαγές» (video)


Διαφ.


Όλοι αναμένουμε τις εξελίξεις που θα φέρει το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής (14/6), υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ακούγονται όλο και περισότερο πιθανές και φαίνεται πως είναι θέμα ημερών να δούμε ανασχηματισμό στην κυβέρνηση.

Δείτε επίσης: Κ. Μητσοτάκης για Ευρωεκλογές: «Έλαβα το μήνυμα! Είμαι προβληματισμένος και μαζί ανακουφισμένος» (video)

Τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ «πάγωσε» για μερικές τις ανακοινώσεις λέγοντας: «Το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα γίνει με τη σημερινή σύνθεση».

Οι σκέψεις για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος προϋπήρχαν της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς ο πρωθυπουργός είχε εντοπίσει λάθη και αστοχίες στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Μάλιστα πολλοί εκτιμούσαν ότι οι αλλαγές στο υπουργικό σχήμα θα αποφασίζονταν το φθινόπωρο, λίγο πριν από τη ΔΕΘ, ώστε να απορροφήσουν τυχόν προβλήματα που θα προέκυπταν το καλοκαίρι.

Ωστόσο φαίνεται πως οι εξελίξεις φέρνουν εγγύτερα την ανάγκη για ένα restart και την υλοποίηση των αλλαγών

Έρχονται αλλαγές…

Ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τη συνέντευξη του πέρασε με σαφή τρόπο τρόπο το μήνυμα ότι έρχονται αλλαγές.

«Έχω αποδείξει ότι δεν κάνω τέτοιες κινήσεις με πολιτικά χαρακτηριστικά, «πρέπει ένας από δω, ένας από κει, κάποιος να εκπροσωπεί τη μια περιοχή ή την άλλη». Προσπαθώ να διαλέγω ανθρώπους που είναι κατάλληλοι ή -κατάλληλοι, δεν το ξέρουμε ποτέ, αυτό φαίνεται στην πορεία- που πιστεύω ότι έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν καλά τη δουλειά τους», τόνισε.

Έστειλε παράλληλα και μήνυμα προς όλους όσους «χρειάζεται να παρκάρουν το καλάμι», όπως είχε επισημάνει η Ντόρα Μπακογιάννη νωρίτερα χθες (12/6) το πρωί, λέγοντας ότι «αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά -το 41% είναι πολύ ψηλά-, είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά. Δεν είναι κακό αυτό». Άλλωστε, είχε πει προεκλογικά ότι δεν αξιολογεί μόνο την αποτελεσματικότητα των υπουργών αλλά και την συμπεριφορά.

Βεβαίως, υπάρχουν και κορυφαίοι υπουργοί που αναμένεται να παραμείνουν αμετακίνητοι. Παραδείγματα τέτοιων οι τρεις που είδαν τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Νίκος Δένδιας, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η Λίνα Μενδώνη, η Σοφία Ζαχαράκη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης κ.α. Από την άλλη, αλλαγές θα υπάρξουν σε θέσεις υπουργών-και με εξόδους από το σχήμα-αλλά και σε αυτές των υφυπουργών, ενώ δεν μπορούν να αποκλειστούν και προαγωγές.

Βασικό σημείο της συνέντευξής του ήταν ο στόχος του να δώσει ένα τέλος στα σενάια για πρόωρες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: «η κυβέρνηση έχει ισχυρή πλειοψηφία και ισχυρή εντολή τετραετίας. Οι εκλογές θα γίνουν το 2027».


Πηγή