Απίστευτη ταλαιπωρία σε αεροπλάνο της Qatar Airways εν μέσω καύσωνα στην Αθήνα – Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες;


Απίστευτη ταλαιπωρία σε αεροπλάνο της Qatar Airways εν μέσω καύσωνα στην Αθήνα – Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες;


Διαφ.


Αναστάτωση επικράτησε σε πτήση της Qatar Airways από την Αθήνα προς το Κατάρ τη Δευτέρα, καθώς επιβάτες κατήγγειλαν ότι παρέμειναν για ώρες μέσα στο ακινητοποιημένο αεροπλάνο, υπό ασφυκτικές συνθήκες λόγω μη λειτουργίας του κλιματισμού σε υψηλές θερμοκρασίες.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok, διακρίνονται καπνοί να βγαίνουν από το αεροπλάνο πριν την επιβίβαση στην πτήση QR-204, η οποία ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 2 το μεσημέρι, αλλά τελικά ακυρώθηκε.

Σε άλλο βίντεο μέσα από το αεροσκάφος φαίνονται οι επιβάτες να προσπαθούν να δροσιστούν με πρόχειρο τρόπο, με το air condition να μην δουλεύει.

Δείτε επίσης: «Αυτό ήταν… θα συντριβούμε»: Κόλαση σε αεροσκάφος της Qatar Airways που έχασε απότομα ύψος!

Στο αεροπλάνο επέβαινε η εργαζόμενη στο κανάλι 7News της Αυστραλίας, Τζόντι Γκρόκοκ, η οποία περιέγραψε ότι «ξεκίνησαν το αεροπλάνο που σταμάτησε αμέσως. Τότε έβαλαν ξανά μπροστά τον κινητήρα, αλλά και πάλι σταμάτησε αμέσως. Στο τέλος έχασα τον λογαριασμό πόσες φορές συνέβη αυτό μέσα σε δύο ώρες. Μετά από δύο ώρες ο πιλότος μας είπε ότι υπήρχε ένα τεχνικό ζήτημα».

«Στάζαμε από τη ζέστη. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να ιδρώνουμε και οι άνθρωποι είχαν εκνευριστεί και έκαναν παράπονα. Κάποιος έλεγε “θα πεθάνουμε, αφήστε μας να κατέβουμε. Ζήτησα νερό και μου είπαν ότι δεν είχαν» πρόσθεσε η Γκρόκοκ.

Σύμφωνα με την ίδια, η ταλαιπωρία συνεχίστηκε και μετά την αποβίβαση, καθώς έπρεπε να περιμένουν αρκετές ώρες στην ουρά μέχρι να κανονίσουν την επιβίβασή τους σε νέα πτήση το πρωί της Τρίτης.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν πολλοί αθλητές του Muaythai, που ταξίδευαν για να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της IFMA. Ένας από αυτούς μάλιστα ανέβασε βίντεο από το εσωτερικό του αεροπλάνου.


Πηγή