Δολοφονία 11χρονης Ηλεία: Σε καρδιά και σπλήνα τα δύο θανατηφόρα χτυπήματα – Τα 20 κρίσιμα λεπτά σε 4 βίντεο


Δολοφονία 11χρονης Ηλεία: Σε καρδιά και σπλήνα τα δύο θανατηφόρα χτυπήματα – Τα 20 κρίσιμα λεπτά σε 4 βίντεο


Διαφ.


Τέσσερα διαφορετικά οπτικά ντοκουμέντα καταγράφουν την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής από τον θείο της στο Καταρράχι Ηλείας.

Τα ευρήματα, που οδήγησαν στην άμεση εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος, καταγράφουν τα κρίσιμα είκοσι λεπτά, από τη στιγμή της εξαφάνισης του ανήλικου κοριτσιού, μέχρι τα πρώτα δευτερόλεπτα της μοιραίας διαδρομής προς τον τόπο της δολοφονίας, στον καλαμιώνα ανάμεσα στα Λεχαινά και το χωριό Αρετή.

“Της πρότεινα να συνευρεθούμε. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της και την σκότωσα με το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο,” φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς το πρωί της Τρίτης, μετά από ώρες σιωπής, ο καθομολογίαν δολοφόνος.

Οι τελευταίες κινήσεις της 11χρονης

«Το αυτοκίνητο σου θείε είναι πολύ βρώμικο. Θέλει πλύσιμο. Άμα θες να στο πλύνω…», είπε η 11χρονη στον δολοφόνο της το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που έφευγε μαζί με τους γονείς της από το σπίτι του, μετά από επίσκεψη. Μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνει την ανήλικη να πλένει το αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο θείος της. Το βίντεο έχει τραβήξει με το κινητό τηλέφωνο η μητέρα της 11χρονης, στις 21:00, περίπου 10 λεπτά πριν από την ώρα εξαφάνισης.

Την βιντεοσκοπημένη ανάρτηση ακολουθούν τρία οπτικά ντοκουμέντα από κάμερες ασφαλείας στη Μυρτιά Ηλείας. Οι καταγραφές αυτές έγιναν στις 21:21 το βράδυ, την ώρα που οι γονείς της 11χρονης πιστεύουν ότι η κόρη τους βρίσκεται στο σπίτι του παππού της. Στα βίντεο, η ανήλικη περπατά στους κεντρικούς δρόμους του χωριού όταν ξαφνικά αλλάζει κατεύθυνση και αρχίζει να τρέχει. Μία από τις κάμερες καταγράφει τον 37χρονο να την πλησιάζει με το μαύρο Ι.Χ. του, να κατεβάζει το παράθυρο και να την πλησιάζει. Η 11χρονη, ανυποψίαστη, κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο και μπαίνει μέσα, ακολουθώντας τον ξάδερφο της μητέρας της. Εκείνος την οδηγεί σε ένα απομονωμένο σημείο, περίπου 30 λεπτά μακριά από το σπίτι της, όπου θα εκτυλιχθεί η τραγωδία.

Τα δολοφονικά χτυπήματα

Ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε νεκροψία-νεκροτομή στο άψυχο σώμα της 11χρονης, διαπίστωσε πως υπήρχαν τραύματα στο ύψος της καρδιάς και στη σπλήνα, από τα οποία φαίνεται ότι επήλθε ο θάνατος. Τα χτυπήματα προκλήθηκαν από κατσαβίδι, το οποίο είχε στο αυτοκίνητο του ο 37χρονους. Από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, δεν προκύπτουν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης πριν τη δολοφονία, κάτι που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του καθ’ ομολογίαν δράστη.

Βιασμός και κλοπές του 37χρονου δολοφόνου

“Είχε ένα μηχανάκι μικρό. Της είπε “πάμε στη θάλασσα να πάρουμε και κάτι να πιούμε;”. Και πάνε και τη βάρεσε και τη βίασε. Την ακούμπησε πίσω, γιατί είχε βράχια, και της χτύπησε το κεφάλι πίσω και έβγαλε λίγο αίμα. Έχασε τις αισθήσεις της και της έβαλε τα χέρια στον λαιμό. Το κοριτσάκι ήταν μικρό τότε. Η κόρη μου είπε στο δράστη, δε θα πω τίποτα στον πατέρα μου και στη μάνα μου, άσε με να ζήσω. Και μόλις την άφησε, ήρθε τρέχοντας και μας το είπε”, περιγράφει στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η μητέρα του 14χρονου κοριτσιού, που το 2017, είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 37χρονο. Για την υπόθεση, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα το 2020 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου, σε 9 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, να δίνει το παρών δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. Το 2022, η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο αναβλήθηκε γιατί ο 37χρονος δεν είχε εκπροσώπηση, ενώ το ίδιο συνέβη και τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω αποχής των δικηγόρων, με τη δικάσιμο να ορίζεται για το 2025.

Ο ομολογημένος δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος είχε απασχολήσει τις αρχές για τουλάχιστον 12 χρόνια, ωστόσο παρέμενε ελεύθερος. Η πρώτη του σύλληψη καταγράφηκε το 2012, και αφορούσε κλοπές αυτοκινήτων. Δύο χρόνια αργότερα, βρέθηκε ξανά υπόλογος για κλοπές δικύκλων, για τις οποίες καταδικάστηκε ερήμην. Την ίδια χρονιά συνελήφθη και για κλοπή καραμπίνας.


Πηγή