Έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά: Συγκλονιστικό βίντεο από τα 1.200 μέτρα δείχνει το μέγεθος της φωτιάς – Δημόσιος κίνδυνος για την υγεία


Έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά: Συγκλονιστικό βίντεο από τα 1.200 μέτρα δείχνει το μέγεθος της φωτιάς – Δημόσιος κίνδυνος για την υγεία


Διαφ.


Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από ψηλά που απεικονίζουν το πυκνό σύννεφο καπνού, το οποίο προκάλεσε η έκρηξη στο εργοστάσιο ΠΑΛ στη Νέα Κηφισιά.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook απεικονίζει την πυρκαγιά από τα 1.200 μέτρα και όπως σχολιάζει σχετικά η κάπνα φεύγει πίσω από την Πεντέλη. Ήδη νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα 112 για τους κατοίκους της περιοχής, ώστε να κλείσουν τα παράθυρά τους καθώς ο καπνός από την φωτιά που προκάλεσε η έκρηξη στο εργοστάσιο, είναι τοξική.

Ο μαύρος πυκνός καπνός που υψώνεται πάνω από το εργοστάσιο στην Κηφισιά είναι ορατός από μεγάλη απόσταση, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις- χερσαίες και εναέριες- δίνουν μάχη με τις μεγάλες φλόγες. Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο ΠΑΛ, στη Νέα Κηφισιά, επί της οδού Αιγιδών 9. Αμέσως μετά ξέσπασε μεγάλη φωτιά, ενώ ακούστηκαν κι άλλες εκρήξεις.

Στον σύζυγο της Μίνας Γκάγκα ανήκει το εργοστάσιο που έγινε η έκρηξη – Χάος στην περιοχή

Η πολύ επικίνδυνη φωτιά που εξελίσσεται στην Κηφισιά στο εργοστάσιο το μεσημέρι της Τετάρτης και απειλεί με τον καπνό από χημικά όλη την περιοχή, έχει μια λεπτομέρεια που αξίζει να σημειωθεί.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο Βασίλης Παλαμίδης, σύζυγος της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία είναι πνευμονολόγος, άρα ως ειδική γνωρίζει την επικινδυνότητα των υλικών που καίγονται.

Πρόκειται για εργοστάσιο κατασκευής τηγανιών και ανοξείδωτων οικιακών σκευών με την επωνυμία PAL Παλαμίδης, επί της οδού Αιγιδών 9 στο Πανόραμα Κηφισιάς. Στο σημείο έχουν φτάσει και επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Από το 112

Από το 112 αποστάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα από το 112 της ΓΓΠΠ.


Πηγή