Τερατώδης φωτιά στην Κάτω Κηφισιά: Στον σύζυγο της Μίνας Γκάγκα ανήκει το εργοστάσιο που έγινε η έκρηξη – Χάος στην περιοχή (video)


Τερατώδης φωτιά στην Κάτω Κηφισιά: Στον σύζυγο της Μίνας Γκάγκα ανήκει το εργοστάσιο που έγινε η έκρηξη – Χάος στην περιοχή (video)


Διαφ.


Η πολύ επικίνδυνη φωτιά που εξελίσσεται στην Κηφισιά στο εργοστάσιο το μεσημέρι της Τετάρτης και απειλεί με τον καπνό από χημικά όλη την περιοχή, έχει μια λεπτομέρεια που αξίζει να σημειωθεί.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο Βασίλης Παλαμίδης, σύζυγος της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία είναι πνευμονολόγος, άρα ως ειδική γνωρίζει την επικινδυνότητα των υλικών που καίγονται.

Πρόκειται για εργοστάσιο κατασκευής τηγανιών και ανοξείδωτων οικιακών σκευών με την επωνυμία PAL Παλαμίδης, επί της οδού Αιγιδών 9 στο Πανόραμα Κηφισιάς. Στο σημείο έχουν φτάσει και επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Από το 112

Από το 112 αποστάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα από το 112 της ΓΓΠΠ.

Το χρονικό της τερατώδους πυρκαγιάς στην Κάτω Κηφισιά

Συναγερμός έχει σημάνει από τις 15:30 στην Πυροσβεστική λόγω μεγάλης έκρηξης που σημειώθηκε σε εργοστάσιο στην οδό Αιγιδών 9, στην περιοχή Πανόραμα της Κάτω Κηφισιάς. Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά, θέτοντας άμεσα σε κινητοποίηση τις Αρχές.

Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη, τα οποία διαθέτει στη λιανική. Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της κυρίας Γκάγκα στον Alpha, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η πυρκαγιά καίει φελιζόλ και πλαστικά. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα, όπως και ένα ελικόπτερο Erickson, προκειμένου να βρέξει την περίμετρο, ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενη επιχείρηση.

Ενδεικτικό του μεγέθους της φωτιάς είναι το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά αυξήθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα 112, ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα» επισημαίνεται στο μήνυμα.


Πηγή