Σοκαρισμένος ο Τάσος Αρνιακός: «Καταιγίδες, ψύχρα και ισχυροί άνεμοι…»


Σοκαρισμένος ο Τάσος Αρνιακός: «Καταιγίδες, ψύχρα και ισχυροί άνεμοι…»


Διαφ.


Καιρός: Καύσωνας ξεκίνησε από χθες, Τρίτη (11/6), σε όλη τη χώρα, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, ενώ από το Σαββατοκύριακο, απότομη θα είναι η αλλαγή του καιρού, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, όπως επισημαίνει και ο Τάσος Αρνιακός.

Καιρος: Το τριήμερο του καύσωνα

Ειδικότερα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία υποχωρεί κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

Δείτε επίσης: Τραγική εξέλιξη από τα Μερομήνια για τον Ιούλιο: «20ήμερο που θα μείνει στην ιστορία…»

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά νότιοι πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιονιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, στα νότια όμως θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο καύσωνας αντικαθίσταται από πτώση θερμοκρασίας
Στις επόμενες πέντε ημέρες, θα έχουμε απότομη αλλαγή του καιρού, με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Από το Σάββατο, θα έχουμε γρήγορη και σημαντική υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.


Πηγή