Τέμπη: Στη Βουλή η νέα δικογραφία κατά Καραμανλή – Παπαδοπούλου για παράβαση καθήκοντος (video)


Τέμπη: Στη Βουλή η νέα δικογραφία κατά Καραμανλή – Παπαδοπούλου για παράβαση καθήκοντος (video)


Διαφ.


Νέα δικογραφία για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετλα από σχετική μήνυση συγγενών θυμάτων που αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα.

Η δικογραφία αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή και ο πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, για παράβαση καθήκοντος.

Δείτε επίσης: «Δικαιοσύνη»: H αδελφή των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη ήταν η γυναίκα που φώναξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κέρκυρα!

Όπως ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας «από το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, ποινική δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο».

Αναφορικά με τη δικογραφία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολοτικών συντακτών, δήλωσε σχετικά ότι «είναι μια τυπική διαδικασία για κάθε φορά που υπάρχει πολιτικό πρόσωπο σε μήνυση και έτσι έφτασε στη Βουλή, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Και κατέληξε: «Έχει τη δυνατότητα η αντιπολίτευση να μαζέψει υπογραφές και να πράξει όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν μιλάμε για δικαστική κρίση αλλά για μια μήνυση που αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα».

Να υπενθυμίσουμε πως για να κινηθεί περαιτέρω η διαδικασία, χρειάζεται τουλάχιστον 30 βουλευτές να καταθέσουν πρόταση για σύσταση προανακριτικής.

Συμπληρωματική δειγματοληψία, διευκρινίσεις για την ταυτοποίηση του DNA

Ακόμη, με αγωνία παρακολουθεί το πανελλήνιο τις αποκαλύψεις ενόψει της πολυσυζητημένη δίκης με τους συγγενείς των θυμάτων να καταθέτουν νέο υπόμνημα.

Ζητούν αφενός να γίνει συμπληρωματική δειγματοληψία στα συντρίμμια των βαγονιών της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, αφετέρου διευκρινίσεις για την ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων.

Το υπόμνημα κατατέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Ιουνίου στον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Χ. Κωνσταντινίδης, ζητούνται, μεταξύ άλλων, συμπληρωματική δειγματοληψία στα συντρίμμια των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας που φυλάσσονται στο Κουλούρι Λάρισας από ειδικό μεταλλουργό, ο οποίος θα εξετάσει τα σχετικά υλικά για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη και τη φωτιά.

Επιπροσθέτως ζητούν διευκρινίσεις για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων της τραγωδίας και τα δείγματα DNA που συλλέχθηκαν και την ταυτοποίηση τους.


Πηγή