Στενεύει ο κλοιός από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Το πιο ζόρικο 24ωρο – Δραματική αλλαγή σκηνικού…»


Στενεύει ο κλοιός από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Το πιο ζόρικο 24ωρο – Δραματική αλλαγή σκηνικού…»


Διαφ.


Καιρός: Μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τον καύσωνα των τελευταίων ωρών έδωσε ο Γιάννης Καλλιάνος στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News.

Μεταξύ άλλων όμως, τόνισε πως όλο αυτό το σκηνικό… Σαχάρας θα αλλάξει για τα καλά από αύριο (14/6) και θα αντικατασταθεί από ισχυρούς ανέμους, βροχές και καταιγίδες, που θα χρειαστούν μεγάλη προσοχή και εγρήγορση από όλους. Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε και το εντυπωσιακό βίντεο με θερμική κάμερα πάνω από την Αθήνα εν μέσω καύσωνα.

«Η μέγιστη θερμοκρασία σε όλο τον κόσμο σήμερα (13/6) σημειώθηκε στο Μεξικό με 49,5 βαθμούς Κελσίου, την ίδια ώρα που το ευρωπαϊκό ρεκόρ για φέτος το είδαμε στις Βουκολιές Χανίων με 44,5! Μέγιστη θερμοκρασία στην Αττική αυτή που είδαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια με 43 βαθμούς, ενώ το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας έδειξε 42.

Όλα αλλάζουν σταδιακά από αύριο, αφού θα έχουμε 10 βαθμούς κάτω σχεδόν το πρωί, ωστόσο μην ξεγελιόμαστε, αφού το μεσημέρι θα δούμε πάλι 37-38 βαθμούς. Από το Σάββατο πια θα πέσει για τα καλά η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα. Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ισχυρές καταιγίδες μεσημέρι και απόγευμα.

Αυτή η διαφορά της γενικής κατάστασης θα δημιουργήσει εκρηκτικό σκηνικό. Βοριάδες 6-7 μποφόρ, όταν έρχονται μετά από μεγάλη ξηρασία, θέλει τεράστια προσοχή για την εκδήλωση πυρκαγιών. Η πιο επικίνδυνη μέρα λοιπόν θα είναι αύριο. Τεράστια προσοχή! Πιο ευχάριστο γενικά πάντως το Σαββατοκύριακο με κανονικές θερμοκρασίες», ήταν οι επισημάνσεις του μετεωρολόγου του MEGA.

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο στο Live News


Πηγή