Αναβάλλεται το Υπουργικό: Ξεκίνησε τα τηλέφωνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στις 12 ο ανασχηματισμός (video)


Αναβάλλεται το Υπουργικό: Ξεκίνησε τα τηλέφωνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στις 12 ο ανασχηματισμός (video)


Διαφ.


Το προγραμματισμένο για τις 11:00 υπουργικό συμβούλιο δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλειδώνουν οι αποφάσεις για ανασχηματισμό – Τι αλλαγές κάνει ο πρωθυπουργός

Στις 12, λοιπόν, το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν τα πρόσωπα που θα ανάλαβουν θέσεις υπουργών, οι «καρατομήσεις» αλλά και οι «μεταγραφές».

Θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον Υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του με συνέπεια τα σενάρια για τον ανασχηματισμό να φουντώνουν και να τον τοποθετούν την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία κίνηση αιφνιδιασμού, ξεκίνησε από νωρίς τα τηλεφωνήματα στους υποψηφίους υπουργούς.

Τα ονόματα στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια

Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να αποφασισθεί αλλαγή σε σειρά Υφυπουργών και όλα δείχνουν πως ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει μεγαλύτερη αξιοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στην οποία πολλοί εδώ και πέντε χρόνια περιμένουν υπομονετικά να αξιοποιηθούν.

Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο επιστροφής Υπουργών που κάθισαν για λίγο στον…πάγκο όπως ο Θάνος Πλεύρης, ο Άγγελος Συρίγος, ο Νότης Μηταράκης, ο Κώστας Τσιάρας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, χωρίς κανείς να μπορεί να είναι σίγουρος για τις επιλογές του Πρωθυπουργού.


Πηγή