Από τον καύσωνα σε νέο κίνδυνο με τις καταιγίδες: 24ωρος «κόκκινος» συναγερμός από τον Γιώργο Τσατραφύλλια


Από τον καύσωνα σε νέο κίνδυνο με τις καταιγίδες: 24ωρος «κόκκινος» συναγερμός από τον Γιώργο Τσατραφύλλια


Διαφ.


Σε νέα σοβαρή προειδοποίηση για τον καιρό προχώρησε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος μετά τον καύσωνα έκανε λόγο για επικίνδυνες καταιγίδες, που θα περάσουν ειδικά από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία σήμερα (14/6) σημειώνει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Σε αυτά τα καιρικά φαινόμενο αναφέρεται ο κ. Τσατραφύλλιας εφιστώντας την προσοχή, κάτι για το οποίο μίλησε και ο Γιάννης Καλλιάνος.

Τι ισχύει σύμφωνα με τις προγνώσεις για το πώς θα κυλήσει ο υδράργυρος

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους – βορειοδυτικούς ανέμους, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν:

Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή