Καιρική «σχιζοφρένεια» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Το πιο σημαντικό δεν είναι η θερμοκρασία, αλλά το γεγονός ότι δεν πρέπει να περιμένετε…»


Καιρική «σχιζοφρένεια» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Το πιο σημαντικό δεν είναι η θερμοκρασία, αλλά το γεγονός ότι δεν πρέπει να περιμένετε…»


Διαφ.


Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε μεν στη βελτίωση του καιρού από άποψη πτώσης της θερμοκρασίας, μετά το κύμα καύσωνα που πέρασε, ωστόσο επισημαίνει πως αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό γεγονός.

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά αλλά και στο κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν.

Στην Μακεδονία και στη Θράκη περιοδικά ο καιρός θα να είναι άστατος, ενώ στα νότια νησιωτικά τμήματα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι καλός, με τον Θοδωρή Κολυδά παράλληλα να επιβεβαιώνει από την πλευρά του την ανατροπή.

Η θερμοκρασία στα δυτικά θα φθάσει τους 30 – 33 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια θα είναι στους 30 – 32 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα φθάσει μέχρι τους 38 βαθμούς. Στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικοί και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο Πέλαγος ως και 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική-Θεσσαλονίκη και η πορεία των συνθηκών μέχρι την Κυριακή (16/6)

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που θα συνδυάζονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα είναι στους 27 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται επίσης αραιές νεφώσεις με τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά τμήματα και την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 20 – 30 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (15/6) θα υπάρξει υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών σε όλη την Ελλάδα. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Κυριακή (16/6).


Πηγή