Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβερνητική σύνθεση – Οι «καρατομήσεις», οι μετακινήσεις και τα νέα πρόσωπα (video)


Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβερνητική σύνθεση – Οι «καρατομήσεις», οι μετακινήσεις και τα νέα πρόσωπα (video)


Διαφ.


Νωρίτερα από το αναμενόμενο ήχησαν οι σάλπιγγες του «πολέμου» για την κυβέρνηση, καθώς σήμερα (14/6) αναβλήθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο που ήταν προγραματισμένο για τις 11:00.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της – Θα κριθεί το 2027»

Αντ’ αυτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε ανασχηματισμό, με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη να ανακοινώνει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης, ο Θοδωρής Λιβάνιος αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών στη θέση της Νίκης Κεραμέως. Υφυπουργός Εσωτερικών τοποθετείται ο Βασίλης Σπανάκης.

Επιπροσθέτως, Υφυπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Χρίστος Δήμας αντί του Χάρη Θεοχάρη.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης θα βρεθεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στη θέση του Κώστα Σκρέκα.

Επιπλέον, νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ, αλλαγή σκυτάλης υπήρξε και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον Κώστα Τσιάρα να αναλαμβάνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Αυτό που προκύπτει από τις αλλαγές, ο βασικός κορμός της κυβέρνησης δεν αλλάζει, καθώς σύμφωνα με τον πρωθυπουργό εκείνο που χρειάζεται είναι η επίσπευση και όχι η αλλαγή ή και ανατροπή πολιτικών και μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα (14/06) στις 18:00 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αύριο (15/06) στις 10:00, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που ήδη έχουν ανακοινωθεί.


Πηγή