«Βραχνάς» Τάσου Αρνιακού: «Ήταν μόνο η αρχή – Νέο κύμα ζέστης…»


«Βραχνάς» Τάσου Αρνιακού: «Ήταν μόνο η αρχή – Νέο κύμα ζέστης…»


Διαφ.


Καιρός: Μπορεί ο πρώτος καύσωνας της καλοκαιρινής σεζόν να πέρασε, αφήνοντας το αποτύπωμά του με 44άρια στη χώρα, ωστόσο ο Τάσος Αρνιακός μιλά ήδη για νέο κύμα ζέστης.

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 μίλησε στο «Στούντιο με θέα» το πρωί του Σαββάτου (15/06) για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν σε όλη την Ελλάδα σήμερα, με την πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά επίπεδα να είναι ήδη αισθητή, ενώ δε θα λείψουν τα μπουρίνια και οι ισχυροί κατά τόπους άνεμοι, που είδαμε ήδη από χθες να εισβάλλουν στην ελληνική επικράτεια.

Δείτε επίσης: Άνοιξε τις «πύλες της κολάσεως» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Προσοχή, προσοχή, προσοχή! Όλη την επόμενη εβδομάδα θα…»

Καιρός: Ανατροπή στην ανατροπή και νέο κύμα ζέστης

Όπως προείπαμε, μπορεί να έφυγε ο καύσωνας και να είδαμε ανατροπή στο σκηνικό, με βροχές, καταιγίδες και πτώση του υδραργύρου, όμως από τη νέα εβδομάδα αναμένεται κύμα ζέστης που δε θα αγγίξει τα 44άρια μεν, αλλά θα είναι και πάλι έντονο και θα ανεβάσει εκ νέου κατακόρυφα το θερμόμετρο.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό στον ΑΝΤ1:

Βράζουν την Ελλάδα τα Μερομήνια: «30 μέρες καύσωνας και 11 με 21 του μήνα φτάνει ακόμα και 50 βαθμούς!»

Μερομήνια: Το πιο θερμό καλοκαίρι στη νεότερη ιστορία προβλέπουν για φέτος (και) τα Μερομήνια. Σύμφωνα μ’ αυτά και οι 30 μέρες του Αυγούστου αναμένονται με καύσωνα (δηλαδή πάνω από τους 37 βαθμούς) ενώ για ένα διάστημα από τις 11 ως τις 21 Αυγούστου αναμένεται η θερμοκρασία να ξεπεράσει ακόμα και τους 45 βαθμούς

Σύμφωνα με την πανάρχαια αυτή μέθοδο πρόβλεψης του καιρού, το καλοκαίρι του 2024 θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ αναμένεται και μια ισχυρή κακοκαιρία το δεύτερο μισό του Αυγούστου.

Μερομήνα 2024: Αναλυτικά τι προβλέπουν για το καλοκαίρι και τους 3 μήνες του

Ιούνιος 2024
Τον Ιούνιο αναμένονται να σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες στην αρχή του μήνα, ενώ μετά τις 19/6 θα σημειωθεί κακοκαιρία. Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος του μήνα.

Ιούλιος 2024
Καυτός αναμένεται ο Ιούλιος, καθώς, σύμφωνα με τα μερομήνια, το πρώτο μισό του μήνα θα έχει υψηλές θερμοκρασίες. Το διάστημα 19-25/7 αναμένεται καύσωνας.

Αύγουστος 2024
Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στη χώρα σχεδόν ολόκληρο τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, τα μερομήνια προβλέπουν υψηλές θερμοκρασίες το πρώτο δεκαήμερο του μήνα και ισχυρό καύσων 11-21 Αυγούστου με την θερμοκρασία να φλερτάρει ακόμα και με 50 βαθμούς.

Τον καύσωνα φαίνεται πως θα διαδεχθεί, το διάστημα 22-26, ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Προς τα τέλη του μήνα ο υδράργυρος θα ανέβει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Πηγή