Απόστολος Λύτρας: Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών η σύζυγός του – Ποια είναι η 37χρονη Σοφία Πολυζωγοπούλου


Απόστολος Λύτρας: Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών η σύζυγός του – Ποια είναι η 37χρονη Σοφία Πολυζωγοπούλου


Διαφ.


Η υπόθεση του Απόστολου Λύτρα εξελίσσεται, με το γνωστό ποινικολόγο να μένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, και τη σύζυγό του να βρίσκεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

H Σοφία Πολυζωγοπούλου θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή για να καταγραφούν επίσημα τα τραύματα που έχει στο σώμα της. Δείτε πλάνα που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα να εισέρχεται στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών.

Η σύζυγος του ποινικολόγου, Σοφία Πολυζωγοπούλου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16/6 σε ιδιωτική κλινική με βαριά τραύματα. Ο γιατρός που την εξέτασε τη ρώτησε αν έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας με την ίδια να απαντά καταφατικά και εν συνεχεία ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές που προχώρησαν στη σύλληψη του ποινικολόγου.

Ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω, απόφοιτος της Νομικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και επιστημονικός συνεργάτης στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων.

Η 37χρονη δικηγόρος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και παιδιών και με την παραβατικότητα ανηλίκων και είναι νομικός σύμβουλος στη στέγη κακοποιημένων γυναικών.

Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη, την 6χρονη Δανάη.


Πηγή