Αποκάλυψη Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό: «Τα μάτια μας 14! Το Κιράζ Μελτέμ σε δράση…»


Αποκάλυψη Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό: «Τα μάτια μας 14! Το Κιράζ Μελτέμ σε δράση…»


Διαφ.


Καιρός: Η ζέστη επιστρέφει στην Ελλάδα, αλλά το μελτέμι που θα φυσά θα κρατήσει το θερμόμετρο χαμηλότερα από ό,τι θα μπορούσε να φτάσει.

Το «Κιράζ Μελτέμ» είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να αντέξουμε τη ζέστη. Το μελτέμι του κερασιού θα κρατήσει το θερμόμετρο σε υποφερτά επίπεδα αφού θα απομακρύνει την αφρικανική σκόνη και θα κρατήσει. Βέβαια, την ίδια ώρα θα αυξήσει τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές. Παράλληλα, «βραχνάς» Τάσου Αρνιακού: «Ήταν μόνο η αρχή – Νέο κύμα ζέστης…»

Η ανάρτησή του Θοδωρή Κολυδά:

ΤΟ «ΚΙΡΑΖ ΜΕΛΤΕΜ» ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Οι Τούρκοι ως λαός ασχολήθηκαν περισσότερο με την επίδραση του ανέμου στη γεωργική παραγωγή και γι’ αυτό τον λόγο το μελτέμι πήρε ονομασίες σχετικές με την παραγωγή φρούτων , όπως αρχικά το «κιράζ μελτέμ» (κερασιού) , αργότερα το «καβούν μελτέμ» (πεπονιού) και τέλος το «ουζούμ μελτέμ» (σταφυλιού) στα τέλη Αυγούστου, όταν αρχίζει να ετοιμάζεται η παραγωγή του σταφυλιού. Στο βίντεο διακρίνεται η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού στη χώρα μας, ενάντια στις «επιθέσεις» των θερμών μαζών τόσο από τις ακτές της Αφρικής , όσο και από τα βάθη της Ανατολίας (κιράζ μελτέμ).

«Αερόθερμο» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Ξανά στα 40άρια η χώρα – Πολύ ισχυρό μελτέμι…»

Καιρός: «Περίεργη» εβδομάδα με πολύ ισχυρούς ανέμους και παράλληλα νέα άνοδο της θερμοκρασίας με 40άρια μόλις ξεκίνησε, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

«Στα ηπειρωτικά λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Ανεβαίνει ο υδράργυρος, με μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι και 38 βαθμούς.

Είδηση των επόμενων ημερών το δυνατό μελτέμι, μέχρι και 8 μποφόρ στο Αιγαίο! Τα μάτια μας 14 για περιπτώσεις εκδήλωσης φωτιάς. Μέχρι και 37-38 βαθμούς θα δούμε στην Αττική, ειδικά μακριά από τη θάλασσα.

Άνοδος της θερμοκρασίας εκ νέου τις επόμενες μέρες και μελτέμι ισχυρό να συνεχίζεται, αλλά 40άρια να επανέρχονται στη χώρα από την Πέμπτη (20/6)», σημείωσε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του MEGA.

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο


Πηγή