«Αερόθερμο» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Ξανά στα 40άρια η χώρα – Πολύ ισχυρό μελτέμι…»


«Αερόθερμο» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Ξανά στα 40άρια η χώρα – Πολύ ισχυρό μελτέμι…»


Διαφ.


Καιρός: «Περίεργη» εβδομάδα με πολύ ισχυρούς ανέμους και παράλληλα νέα άνοδο της θερμοκρασίας με 40άρια μόλις ξεκίνησε, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Παράλληλα, «βραχνάς» Τάσου Αρνιακού: «Ήταν μόνο η αρχή – Νέο κύμα ζέστης…»

«Στα ηπειρωτικά λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Ανεβαίνει ο υδράργυρος, με μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι και 38 βαθμούς.

Είδηση των επόμενων ημερών το δυνατό μελτέμι, μέχρι και 8 μποφόρ στο Αιγαίο! Τα μάτια μας 14 για περιπτώσεις εκδήλωσης φωτιάς. Μέχρι και 37-38 βαθμούς θα δούμε στην Αττική, ειδικά μακριά από τη θάλασσα.

Άνοδος της θερμοκρασίας εκ νέου τις επόμενες μέρες και μελτέμι ισχυρό να συνεχίζεται, αλλά 40άρια να επανέρχονται στη χώρα από την Πέμπτη (20/6)», σημείωσε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του MEGA.

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο

«Ρημαδιό» τα Μερομήνια: «Συμβαίνει μια φορά στα 284.000 χρόνια! Μέσα στο καλοκαίρι…»

Μερομήνια 2024: Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και φυσικά όλοι βλέπουμε τα αποτελέσματά της με ακραία φαινόμενα ακόμα και σε μέρη του πλανήτη που όλα αυτά μέχρι πριν λίγα χρόνια θα θύμιζαν σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Μια μελέτη, ωστόσο, που δημοσιεύτηκε στο Bulletin of the American Meteorological Society, προκαλεί μεγάλη ανησυχία και φέρνει ένα φαινόμενο τόσο σπάνιο που συνέβη τελευταία φορά πριν από… 284.000 χρόνια!

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και κλιματολόγος στο Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικών Επιστημών και στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, Till Kuhlbrodt, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τα ευρήματά του, θεωρώντας τα ως μια πιθανή προεπισκόπηση των ακραίων κλιματικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες δεκαετίες.

Ποια ήταν όμως αυτά; Εντόπισε πρωτοφανή ζέστη στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών στους θαλάσσιους πάγους της Ανταρκτικής κατά το περασμένο έτος.


Πηγή