Κούγιας για Κασσελάκη: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι γυναίκα ή άνδρας στον γάμο του με τον Τάιλερ» – «Με σοκάρει που τοποθετείται»


Κούγιας για Κασσελάκη: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι γυναίκα ή άνδρας στον γάμο του με τον Τάιλερ» – «Με σοκάρει που τοποθετείται»


Διαφ.


Σκληρή είναι η απάντηση του Αλέξη Κούγια στα σχόλια που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του ποινικολόγου για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Διαβάστε περισσότερα: Στο πλευρό του Λύτρα ο Αλέξης Κούγιας: «Η ομολογία του έχει ανδρικά χαρακτηριστικά – Απαράδεκτη η ποινική δίωξη»

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

«Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνώστες οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά.

Αθήνα, 18.6.2024
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξιος Κούγιας».

Νωρίτερα σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε γράψει στο Χ:

Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας.

Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση.

Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1. «Ήταν υπερβολική η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε εις βάρος του, η ενέργεια ήταν απαράδεκτη και την παραδέχτηκε και ο ίδιος, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης και δεν είναι ένα τυχαίο παιδί. Παραδέχτηκε την πράξη, ενώ θα μπορούσε να επιμείνει στην αρχική του θέση», σχολίασε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας για τον Απόστολο Λύτρα και τόνισε ότι στην υπόθεση «αναδείχθηκαν δύο πολύ σοβαρά νομικά θέματα».

«Είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του. Αυτά τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας και είπε ότι «αυτά τα χτυπήματα δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι αυτά που του προκαλούν αναπηρία ή ακρωτηριασμό ή να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέλος του το θύμα». Και τόνισε πως «έπρεπε να του επιβληθεί δίωξη για επικίνδυνη βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία, τα οποία δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση».

Εξήγησε, επίσης, ότι αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν είναι ύποπτος τέλεσης της πράξης, ούτε ύποπτος φυγής. «Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα», είπε αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό της συζύγου του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο και επανέλαβε πως «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά».

«Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο γι’αυτό που έκανε, ο άνθρωπος αυτός έχει καταστραφεί, γιατί διέλυσε την οικογένειά του», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας για τον Απόστολο Λύτρα. «Θα ήταν σκάνδαλο αν είχε προφυλακιστεί», τόνισε ο γνωστός δικηγόρος.


Πηγή