Ιστορική σύλληψη: Η Γερμανική Αστυνομία κατέσχεσε 35,5 τόνους κοκαΐνης αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (video)


Ιστορική σύλληψη: Η Γερμανική Αστυνομία κατέσχεσε 35,5 τόνους κοκαΐνης αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (video)


Διαφ.


Σε μια ιστορική επιχείρηση κατά των ναρκωτικών, η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε 35,5 τόνους κοκαΐνης, αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, από το Αμβούργο, το Ρότερνταμ και την Κολομβία.

Η επιχείρηση, που χαιρετίστηκε ως η μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών κατηγορίας Α στην Ευρώπη, οδήγησε στη σύλληψη επτά άτομα από διάφορες χώρες, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην εισαγωγή του ναρκωτικού από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη το 2023.

Οι εισαγγελείς στην πόλη του Ντίσελντορφ επιβεβαίωσαν ότι η τεράστια ποσότητα ναρκωτικών, αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατασχέθηκε πέρυσι μετά από κρίσιμη πληροφορία από τις κολομβιανές αρχές. Η επιχείρηση, με την ονομασία Operation Plexus, αποκάλυψε τα ναρκωτικά κρυμμένα ανάμεσα σε φορτία λαχανικών και φρούτων.

Η ανάλυση της κατάσχεσης περιλαμβάνει 25 τόνους κοκαΐνης που βρέθηκαν στο λιμάνι του Αμβούργου, οκτώ τόνους στο ολλανδικό λιμάνι του Ρότερνταμ και σχεδόν τρεις τόνους στην Κολομβία. Οι γερμανικές αρχές τόνισαν τη συλλογική προσπάθεια πολλών χωρών και υπηρεσιών, επισημαίνοντας τη μεγάλη κλίμακα και την πολυπλοκότητα της επιχείρησης λαθρεμπορίας ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας από 30 έως 54 ετών, περιλαμβάνουν υπηκόους από τη Γερμανία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, το Μαρόκο, την Τουρκία και την Ουκρανία. Λόγω των νόμων περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής στη Γερμανία, οι ταυτότητές τους δεν έχουν αποκαλυφθεί. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ευρώπη μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου 2023. Οι αρχές πιστεύουν ότι οι κατηγορούμενοι είχαν επιπλέον συνεργούς, πιθανώς με έδρα την Τουρκία, οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι.


Πηγή