Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακρίβεια: «Θα συνεχίσουμε τις τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις» (video)


Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακρίβεια: «Θα συνεχίσουμε τις τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις» (video)


Διαφ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ανάπτυξης, σήμερα το πρωί (19/6), προχώρησε σε δηλώσεις, κατά τις οποίες τόνισε ότι: «Όλα τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους».

Δείτε επίσης: Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς συμφωνία για τα ευρωπαϊκά αξιώματα – «Το ΕΛΚ διεκδικεί τη συνέχιση της θητείας της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν»

Η συνάντηση με τον Θεοδωρικάκο

Κατά την συνάντησή του με τον νέο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο πρωθυπουργός επέμεινε στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από πολυεθνικές, κι επανέλαβε το αίτημα για πανευρωπαϊκή δράση, ενώ επεσήμανε ότι στόχος «δεν είναι μόνο η μείωση του πληθωρισμού αλλά και των τιμών στα ράφια και ειδικά στα τρόφιμα».

«Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε τις τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μετά από ένα εξάμηνο φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα καθώς τον Μάιο είχαμε τον έβδομο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη κι ενδείξεις αποκλιμάκωσης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για να εξαλειφθούν ολιγοπωλιακά μονοπώλια χρειαζόμαστε υγιή επιχειρηματικότητα είτε πρόκειται για παραγωγούς, είτε για μεγάλες αλυσίδες», σημείωσε επισημαίνοντας πως είναι ένα «στοίχημα που θα κερδίσουμε όλοι μαζί».

«Έχουμε εντοπίσει προβλήματα στη λειτουργία πολυεθνικών που πωλούν σε άλλες τιμές στις μικρότερες αγορές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των πολυεθνικών ζητώντας πανευρωπαϊκή δράση, όπως επισημαίνει και στην παρέμβαση – επιστολή του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Επιμένω στην επιστολή μου προς την Κομισιόν ότι έχουμε εντοπίσει προβλήματα στη λειτουργία πολυεθνικών που πωλούν σε άλλες τιμές στις μικρότερες αγορές, στις οποίες και θα βρούμε συμμάχους», είπε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος με τη σειρά του επιβεβαίωσε ότι παρατείνονται μέχρι 31 Δεκεμβρίου τα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας, όπως το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και το καλάθι του καταναλωτή.

Παράλληλα ενισχύεται εντός δεκαημέρου με 30 άντρες ο Ελεγκτικός Μηχανισμός της ΔΙΜΕΑ καθώς και η πλατφόρμα eΚαταναλωτής, γιατί, όπως τονίστηκε, οι καταναλωτές μπορούν να συμβάλλουν.


Πηγή