Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φορολογούμε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και στηρίζουμε ευάλωτους και συνταξιούχους»


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φορολογούμε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και στηρίζουμε ευάλωτους και συνταξιούχους»


Διαφ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Real FM και αναφέρθηκε στις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τους συνταξιούχους και τους ευάλωτους από τα έσοδα της έκτακτης φορολόγησης των διυλιστηρίων.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «πλέον έχουμε μια καλή εικόνα» και πρόσθεσε πως πρόκειται για μία κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «δεν δημεύουμε τα έσοδα των επιχειρήσεων».

Παράλληλα, διαβάστε: Υπουργείο Οικονομικών: Μονιμοποιείται ο μειωμένος ΦΠΑ σε ταξί και καφέ

Δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών

«Φορολογούμε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και στηρίζουμε ευάλωτους και συνταξιούχους»
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Όσον αφορά την φορολογία στους ελεύθερους επαγγγελματίες που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία αυτής της απόφασης. Δεν νομίζω ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να ζουν στο ύφος του τεκμαρτού εισοδήματος, θέλουν να ζουν με παραπάνω. Έχουμε στοιχεία που δείχνουν βελτίωση στη συμμόρφωση. Νομίζω ότι κάπου μέσα τους καταλαβαίνουν ότι είναι δίκαιο το μέτρο»
«Πήραμε σήμερα σημαντική απόφαση να μονιμοποιήσουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ 13% στα ταξί, για να στηρίξουμε τη μετακίνηση και να μην έχουμε αυξήσεις στα κόμιστρα. Η κατάσταση στα ΜΜΜ δεν είναι αυτή που θα θέλαμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Το ίδιο κάνουμε για τον καφέ και το delivery. Αυτοί που εισηγούνται μόνιμη μείωση του ΦΠΑ πρέπει να μας πουν πότε σκέφτονται να τον ξανα-αυξήσουν» πρόσθεσε.

«Η ακρίβεια πονάει το ξέρω, πρέπει να πάμε στην αποκλιμάκωση των τιμών. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, όχι μόνο το κράτος αλλά και οι επιχειρήσεις» σχολίασε.

«Είναι κίνηση κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα έσοδα αυτά θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτους, όπως τους συνταξιούχους, και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς».


Πηγή