48ωρο «ράπισμα» Τάσου Αρνιακού – «Κοκκινίζει η Αθήνα!»


48ωρο «ράπισμα» Τάσου Αρνιακού – «Κοκκινίζει η Αθήνα!»


Διαφ.


Καιρός: Ηχηρή προειδοποίηση από τον Τάσο Αρνιακό για τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ωρών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική. Πού θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή;

«Ένα δύσκολο διήμερο από πλευράς ανέμων και ζέστης αναμένεται να βιώσουμε μέχρι και την Κυριακή (23/6) τουλάχιστον, όταν και ο αέρας μεν θα πέσει, ωστόσο θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.

Ήδη είδαμε 40άρια στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας σήμερα, ενώ στα πελάγη φυσούσαν μέχρι και 8 μποφόρ, κάτι που θα διατηρηθεί και σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνει και 9άρι!

Θέλει πάρα πολύ προσοχή σε όλη τη χώρα για την εκδήλωση πυρκαγιών, ενώ βλέπουμε πως… κοκκινίζει ουσιαστικά η Ανατολική Στερεά, με την Αθήνα σε άμεσο κίνδυνο. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη απειλή για το επόμενο 48ωρο», επεσήμανε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

«Έσβησαν» κάθε ελπίδα τα Μερομήνια: «Χειρότερο καλοκαίρι της 20ετίας – Απανωτοί καύσωνες μέχρι…»

Μερομήνια 2024 Καιρός: Δύσκολο θα είναι το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα Μερομήνια με τις ζέστες να κάνουν από νωρίς την εμφάνισή τους.

Η εικόνα που μας έχουν δώσει όλοι οι μετεωρολόγοι είναι ουσιαστικά αυτή που επιβεβαιώνουν και τα Μερομήνια φέτος. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας βιώνουμε ήδη παρατεταμένες ζέστες και είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για ένα από τα χειρότερα καλοκαιρία των τελευταίων δεκαετιών.

Δείτε επίσης: Δε δίστασε ο Θοδωρής Κολυδάς: «Μακράν το πιο επικίνδυνο 24ωρο…»

Μερομήνια 2024: Τι αναφέρουν μήνα με τον μήνα για το καλοκαίρι

Ιούνιος 2024

Υψηλές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία μετά τις 19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.


Πηγή