Απόστολος Λύτρας: Αντιμέτωπος με δύο πειθαρχικές ποινές για δηλώσεις του σε υποθέσεις που χειρίστηκε


Απόστολος Λύτρας: Αντιμέτωπος με δύο πειθαρχικές ποινές για δηλώσεις του σε υποθέσεις που χειρίστηκε


Διαφ.


Δύο πειθαρχικές ποινές έχουν επιβληθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας στον προφυλακισμένο ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα, οι οποίες αφορούν δηλώσεις του για υποθέσεις που χειριζόταν.

Αφού ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη αποσταλεί για επίδοση οι πειθαρχικές αποφάσεις.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έχασαν 1 παιδί, την χώρισε για την νεαρή τότε Σοφία Πολυζωγοπούλου: H πρώην του Απόστολου Λύτρα και μητέρα των 2 κορών του

Η πρώτη αφορά επίπληξη και η δεύτερη χρηματική ποινή που κυμαίνεται από 3.000 έως 5.000 ευρώ, κατά περίπτωση

Οι πειθαρχικές ποινές αφορούν δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό και άλλη με κεντρικό πρόσωπο 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Για τον 16χρονο Ρομά η δήλωση του Απόστολου Λύτρα έχει ως εξής: «Η οικογένεια του 16 χρόνου Κώστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού ανέθεσε στο δικηγορικό μας γραφείο την εκπροσώπησή τους και την υποστήριξη της κατηγορίας. Δεν έχουμε λάβει ακόμα αντίγραφα της δικογραφίας αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουμε πληροφορηθεί είναι βέβαιο ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος» είχε δηλώσει.

Αντίστοιχα, για την υπόθεση της 12χρονης, είχε σημειώσει πως «η πρόταση της εισαγγελέως είναι προκλητική, δεν αντέχει της λογικής. Το παιδί ή το πιστεύεις ή δεν το πιστεύεις. Έχει δώσει τόσες καταθέσεις, έχουν έρθει ειδικοί παιδοψυχίατροι που έχουν ελέγξει το παιδί, η παιδοψυχίατρος που το ελέγχει εδώ και 2 χρόνια έδωσε γνωμοδότηση πως το παιδί λέει την αλήθεια σε όλα. Και για την μητέρα και τον βιασμό και έρχεται τώρα μια πρόταση εισαγγελέως, από το πουθενά και απορρίπτει όλους τους ειδικούς».

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, επίσης δικηγόρου, δεν έχει καταβάλει τη συνδρομή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με συνέπεια να μην έχει ενημερωθεί η δικηγορική ταυτότητά του, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν ισχύει.


Πηγή