Καιρός σήμερα 22/6: Παραμένει σε κλοιό ζέστης και κινδύνων πυρκαγιάς η χώρα με ισχυρούς ανέμους – Ξεπέρασαν τις 65 οι πυρκαγιές σε λίγες ώρες


Καιρός σήμερα 22/6: Παραμένει σε κλοιό ζέστης και κινδύνων πυρκαγιάς η χώρα με ισχυρούς ανέμους – Ξεπέρασαν τις 65 οι πυρκαγιές σε λίγες ώρες


Διαφ.


Καιρός σήμερα 22/6: Οι καιρικές συνθήκες μόνο που δε βοηθούν για την περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών, με την χώρα μας να βρίσκεται σε έναν κλοιό έντονης ζέστης και ανέμων, που δε βοηθούν στο να αποφύγουμε τέτοιους είδους φαινόμενα, με τον Γιάννη Καλλιάνο επίσης να επιβεβαιώνει πως βρισκόμαστε σε «κόκκινο» συναγερμό.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός το Σάββατο σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39, τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν κατά τόπους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν κατά τόπους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Μακεδονίας να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 με 38 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Φωτιές… παντού το τελευταίο 24ωρο

Σε πύρινο κλοιό η χώρα για ένα ολόκληρο 24ωρο με πάνω από 60 Πυρκαγιές να ξεσπούν μέσα σε μόλις λίγες ώρες, οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο με μεγαλύτερο το μέτωπο της Ηλείας.

Μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Πύργου, Ευστάθιος Καννής, έκανε λόγο για εμπρησμό. Αναφέρθηκε στις τέσσερις διαφορετικές εστίες πυρκαγιών που ξέσπασαν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου μεταξύ τους. «Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ήταν προϊόν εμπρησμού αυτές οι πυρκαγιές» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ύφεση, έχουν κοπάσει οι άνεμοι, θέλουμε να ελπίζουμε ότι τελείωσε το κακό», πρόσθεσε.

Κέντρα φιλοξενίας στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή και στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση του Δήμου Πύργου.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Κοροβέσης, «μεταφέρονται οι κάτοικοι σε χώρους φιλοξενίας, κλιματιζόμενους, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίοι μεταφέρονται με λεωφορεία, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο».

Παράλληλα, κατέληξε στο νοσοκομείο Πύργου ο 55χρονος άνδρας που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη φωτιά στην Ηλεία. Ο άνδρας βρισκόταν στο χωριό Μυρτιά και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δε κατέστη δυνατό να τον επαναφέρουν.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 55χρονος άνδρας έπαθε αναρρόφηση τροφής.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, δεν φέρει εγκαύματα ή άλλα τραύματα, τα ακριβή αίτια αναμένεται να διαπιστωθούν από την νεκροψία – νεκροτομή και εξετάζεται αν σχετίζονται με την πυρκαγιά ή από τον τρόμο που προκάλεσε η εξάπλωση της πυρκαγιάς στο χωριό.

Συνολικά 26 μηνύματα, επίσης, έχουν αποσταλεί από το 112 εκ των οποίων τα 13 από αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.

Με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση.


Πηγή