Φωτιά στη Ναυπακτία: Παραλίγο νέα τραγωδία με πτώση Canadair – Προσέκρουσε σε πεύκο (video)


Φωτιά στη Ναυπακτία: Παραλίγο νέα τραγωδία με πτώση Canadair – Προσέκρουσε σε πεύκο (video)


Διαφ.


Ενώ η πυρκαγιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκενώσεις πολιτών, παραλίγο να σημειωθεί σοβαρό ατύχημα με αεροσκάφος τύπου Canadair.

Συγκεκριμένα, όπως κατέγραψε το συμβάν σε βίντεο στο κινητό του πολίτης που βρίσκεται στην περιοχή, αεροσκάφος που επιχειρεί στην πυρκαγιά, βρίσκει στην κάτω πλευρά του πάνω σε ένα πεύκο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα κλαδιά του δέντρου. Ευτυχώς για τον χειριστή, η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή και δεν επηρεάστηκε η πτήση του.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι μεταξύ Αντιρρίου και Ναυπάκτου. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση, με τις φλόγες να καίνε κοντά σε οικισμό. Συνολικά, επιχειρούν 75 πυροσβέστες, με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, γύρω στις 16:30 εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 για εκκένωση οικισμών. Αρχικά, για τον Άνω Πλατανίτη, όπου ζητήθηκε απομάκρυνση προς Ναύπακτο και στη συνέχεια για Μολύκρειο και Φραγκέικα, οπου ζητήθηκε απομάκρυνση προς Αντίρριο.

Θρήνος στο Αγρίνιο: Πατέρας ανήλικου παιδιού ο νεκρός στο εργοτάξιο - Είχε χάσει τη σύζυγό του (video)

Σοκ και βαθειά θίψη επικρατεί στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας για τον θάνατο εργαζόμενου σε εργοτάξιο πίσσας μετά από μεγάλη φωτιά και εκρήξεις.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος από τους Πυροσβέστες μέσα σε κοντέινερ στο χώρο του εργοταξίου.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, πρόκειται για 53χρονο από το Μενίδι όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Φωτιά στο Αγρίνιο: Βίντεο από την έκρηξη στο εργοτάξιο πίσσας - Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος

Αφήνει πίσω ένα ανήλικο παιδί ενώ τραγικό είναι το γεγονός πως πριν από λίγο καιρό πέθανε η σύζυγός του από σοβαρή ασθένεια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 08:00 σε εργοτάξιο όπου παράγεται πίσσα, στην Λεπενού. Ακολούθησαν εκρήξεις, καθώς στο εργοτάξιο υπήρχαν εύφλεκτα υλικά.

Τέλος σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και δύο εργαζόμενοι έχουν μεταβεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας όπου καταθέτουν για τη φονική φωτιά.


Πηγή