Θερινή «τούμπα» Γιάννη Καλλιάνου: «Άμεσος κίνδυνος! Βροχές με κεραυνούς σε περιοχές…»


Θερινή «τούμπα» Γιάννη Καλλιάνου: «Άμεσος κίνδυνος! Βροχές με κεραυνούς σε περιοχές…»


Διαφ.


Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες με κίνδυνο κεραυνών σε συγκεκριμένες περιοχές φέρνει η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τις επόμενες ώρες.

«Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Τετάρτη. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στις κεντρικές και τις βόρειες περιοχές της χώρας, κυρίως στα ορεινά τμήματα, το μεσημέρι της Τετάρτης θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου αναμένεται αίθριος ουρανός.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Παρόμοιο το καιρικό σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό», ήταν τα λόγια του μετεωρολόγου του MEGA.

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

«Πύρινος» συναγερμός από τα Μερομήνια: «Αυτές τις 10 μέρες θα ζήσουμε την Κόλαση του Δάντη»

Μερομήνια 2024: Παρατεταμένοι καύσωνες, πολύ υψηλές θερμοκρασίες για το φυσιολογικό και αφόρητη ζέστη προβλέπουν τα μερομήνια για τον καιρό του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την πανάρχαια μέθοδο πρόβλεψης του καιρού, ο Ιούλης και ο Αύγουστος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες, καθώς θα σημειωθούν «εξωφρενικά» υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα είναι αφόρητες και θα έχουν διάρκεια εβδομάδων.

Με την ευκαιρία δείτε: Τερματίστηκαν όλες οι ελπίδες από τα Μερομήνια: «Επί ποδός αφόρητες θερμοκρασίες και παρατεταμένοι καύσωνες»

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Τα μερομηνία επίσης προβλέπουν «ανάσες» δροσιάς μέσα στον Αύγουστο, οι οποίες όμως θα διαρκέσουν λίγες μέρες, προετοιμάζοντας το έδαφος για ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες!

Μερομήνια 2024: Ο καιρός του καλοκαιρινού 3μήνου

Ιούνιος 2024

Τον Ιούνιο αναμένονται να σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες στην αρχή του μήνα, ενώ μετά τις 19/6 θα σημειωθεί κακοκαιρία. Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος του μήνα.

Ιούλιος 2024

Καυτός αναμένεται ο Ιούλιος, καθώς, σύμφωνα με τα μερομήνια, το πρώτο μισό του μήνα θα έχει υψηλές θερμοκρασίες. Το διάστημα 19-25/7 αναμένεται καύσωνας.

Αύγουστος 2024

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν στη χώρα σχεδόν ολόκληρο τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, τα μερομήνια προβλέπουν υψηλές θερμοκρασίες το πρώτο δεκαήμερο του μήνα και ισχυρό καύσωνα 11-21 Αυγούστου.

Τον καύσωνα φαίνεται πως θα διαδεχθεί, το διάστημα 22-26, ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Προς τα τέλη του μήνα ο υδράργυρος θα ανέβει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Πηγή