Συναγερμός διαρκείας από τον Τάσο Αρνιακό: «Μέχρι τις 10 Ιουλίου τεράστια προσοχή, ο καιρός δεν πρόκειται να σταματήσει…»


Συναγερμός διαρκείας από τον Τάσο Αρνιακό: «Μέχρι τις 10 Ιουλίου τεράστια προσοχή, ο καιρός δεν πρόκειται να σταματήσει…»


Διαφ.


Ο Τάσος Αρνιακός σημαίνει συναγερμό διαρκείας για τον καιρό, αναφέροντας πως μέχρι τα μέσα Ιουλίου περίπου ο κίνδυνος θα είναι αρκετά ισχυρός για πυρκαγιές με βάση τις συνθήκες, που θα επικρατήσουν.

Ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει για αυτή την εβδομάδα, αρχικά, ότι μπορεί να έχουμε ζέστη, αλλά δε θα είναι ανυπόφορη. Για σήμερα (26/6), η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 37 βαθμούς, ωστόσο θα υπάρχει ένα επικίνδυνο βοριαδάκι, όπως το σχολίασε, μέχρι τα 7 μποφόρ.

Η ανάλυση του Τάσου Αρνιακού για τον καιρό μέχρι τον Ιούλιο

Το σκηνικό, όμως, θα είναι λίγο διαφορετικό έως το Σάββατο (29/6), καθώς στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κάτι που αναφέρει και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Στην υπόλοιπη χώρα, όμως, οι άνεμοι θα αυξηθούν προς τα 8 μποφόρ, ρίχνοντας τη θερμοκρασία, αλλά αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στο τέλος, ο Τάσος Αρνιακός υπογράμμισε, ότι από την Κυριακή (30/6) τα πράγματα αλλάζουν ξανά, με τον Ιούλιο να μπαίνει καυτός και με καύσωνα διαρκείας, φτάνοντας ίσως και μέχρι τις 10 του μήνα με αυτές τις συνθήκες.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:


Πηγή