«Ξαναζούμε όσα ζήσαμε τότε»: Στο δικαστήριο η μάνα κι η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ


«Ξαναζούμε όσα ζήσαμε τότε»: Στο δικαστήριο η μάνα κι η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ


Διαφ.


Ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021.

Λίγο πριν τις 08:00 έφτασαν στο δικαστήριο η μητέρα αλλά και η αδελφή του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, κρατώντας η μία την άλλη από το χέρι, και με τη θλίψη αλλά και τη συγκίνηση ζωγραφισμένες στα μάτια τους.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου, όχι μόνο εκείνοι που το σκότωσαν αλλά και εκείνοι που έδωσαν τις εντολές. Εγώ ξέρω το παιδί μου, τι άνθρωπος ήτανε. Τώρα τι έγινε, τι δεν έγινε... αυτά δεν τα γνωρίζω. Να σταματήσει να γίνεται αυτό το κακό, φτάνει που σκοτώσανε τόσα παιδιά, μην πάρουν κι άλλες αθώες ψυχούλες. Εμείς τα χάσαμε τα παιδιά μας, δε θα τα ξαναδούμε. Να μη φύγουν άλλα παιδιά τουλάχιστον», είπε με δάκρυα στα μάτια η κυρία Παναγιώτα, μητέρα του άτυχου δημοσιογράφου.

«Ο Γιώργος δε γυρνάει πίσω. Εύχομαι η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, πιστεύω στη Δικαιοσύνη. Ξαναζουμε σήμερα τα όσα ζήσαμε τότε. Να μην τα περασει καμία μάνα καμία αδελφή», είπε στους δημοσιογράφους η αδελφή του εκλιπόντος Ανατολή.

Εξέλιξη βόμβα στην υπόθεση Καραϊβάζ: Τα 2 στοιχεία που έδεσαν τους δολοφόνους του!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αναμένεται να καθίσουν τα δύο αδέλφια που έχουν προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο δημοσιογράφος εκτελέστηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε επίθεση τη στιγμή που έβγαινε από το αυτοκίνητό του και κατευθυνόταν προς την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ, τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν.

Τα δύο αδέρφια αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ όλοι αναζητούν τους εμπλεκόμενους, το όνομα του ηθικού αυτουργού και το κίνητρο του εγκλήματος.

Ο 40χρονος ισχυρίστηκε κατά την κύρια ανάκριση ότι βρισκόταν στον Ασπρόπυργο, ενώ ο 48χρονος αδελφός του ήταν στον Άλιμο για επαγγελματικούς λόγους. Και οι δύο αρνούνται ότι το σκούτερ με τον έναν αναβάτη ανήκε στους εκτελεστές.

Τα στοιχεία που έδεσαν τους δολοφόνους

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη των εκτελεστών αφού διαπιστώθηκε πως την ημέρα της εκτέλεσης κινούνταν δίπλα από το σπίτι του Καραϊβάζ ένα λευκό βαν που ανήκει σε εταιρεία καθαρισμού συμφερόντων των δύο αδερφών.

Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε πως δύο ημέρες μετά τη δολοφονία, τα αδέρφια έκλεισαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Πώς θα βρεθεί ο ηθικός αυτουργός

Ταυτόχρονα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει ποσά που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς των δύο συλληφθέντων.

Οι λογαριασμοί εντοπίστηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού και οι Αρχές ερευνούν αν τα ποσά που βρέθηκαν σε αυτούς – μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου – συνδέονται με την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου στις 9 Απριλίου 2021.

Στόχος των ερευνών είναι να βρεθούν τα ίχνη αυτών των ποσών, που πιθανόν να οδηγήσουν στον/στους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.


Πηγή